Uitgelicht: Rupsje Mae – De Waarbeek

In 2022 opende het Nederlandse pretpark De Waarbeek de achtbaan Rupsje Mae. Deze achtbaan kocht het park over van het gesloten Nederlandse pretpark De Valkenier. Het gaat om een achtbaan van het type Big Apple van Turkse makelij.

 

 

Rupsje Mae is een achtbaan gebouwd door het Turkse bedrijf Güven Amusement Rides en stond voorheen in het Nederlandse pretpark De Waarbeek, tot dit park na overstromingen besloot niet meer te heropenen.

Voordat deze baan naar De Valkenier kwam, stond ze ook al in het Turkse pretpark Güven Lunapark dat uitgebaat wordt door het bedrijf zelf. Güven Lunapark is een soort van toonzaal voor de attracties van de fabrikant. Op deze plek had de achtbaan nog een treintje in de vorm van een krokodil, maar kreeg in De Valkenier het typische rupsje.

Rupsje Mae is 138 meter lang en 4,5 meter hoog. Wie een ritje wil maken kan dat van een minimumlengte van 90 cm. Tot 120 cm moet dit onder begeleiding.