Intamin achtbaanonderdelen duiken op in SeaWorld San Diego

SeaWorld San Diego opende dit jaar nog haar nieuwe achtbaan Emperor, maar bouwt nu al aan de toekomst. Er doken namelijk achtbaanonderdelen op in het park voor een Intamin achtbaan. Hoewel deze nooit officieel aangekondigd werd, weten we uit een uitgelekte bouwaanvraag dat het gaat om een gelanceerde achtbaan met Jet Ski treintjes.

 

Na Electric Eel, een Sky Rocket II-achtbaan gebouwd door Premier Rides in 2018, en Tidal Twister, een Horizontal Skywarp van Skyline Attractions in 2019, opende het park dit jaar een Dive Coaster van B&M, die de naam Emperor kreeg. Maar het park lijkt haar aanbod aan achtbanen nog verder te gaan uitbreiden met een gelanceerde achtbaan van Intamin Amusement Rides, aangezien hiervoor trackdelen opdoken.

Uit een oude bouwaanvraag die uitlekte weten we dat het gaat om een gelanceerde familieachtbaan vergelijkbaar met Wave Breaker: The Rescue Coaster in SeaWorld San Antonio. Het vertrek van de achtbaan en de wachtrij zouden in het oude gebouw van de gesloten Wild Arctic simulator ride komen te liggen, maar het grootste deel van de baan komt op een stuk grond waar nu een deel van de parking gelegen is. De achtbaan zal meerdere lanceerstroken krijgen, waarbij gebruik gemaakt wordt van een bandenlancering. In het indoorstukje zal naar alle waarschijnlijkheid een voorshow te zien zijn waarin uitgelegd wordt dat je op een missie vertrekt.

 

 

Bron: Xcelerating Thrills, Coaster Chit Chat

Foto’s: Xcelerating Thrills