Nieuwe Alpine Coaster geopend in Tsjechië

Het Tsjechische skiresort Horský Areál Kraličák opende aan het begin van de zomervakantie haar nieuwe Alpine Coaster. Deze werd gebouwd door het Duitse bedrijf Wiegand, dat al heel wat van deze banen op haar palmares heeft staan.

 

Horský Areál Kraličák, gelegen in het Tsjechische Staré Město, opende onlangs haar Alpine Coaster Stříbrnice, wat zoveel betekent als zilveren goedheid. Deze baan werd gebouwd door het Duitse bedrijf Wiegand.  Het skiresort is gelegen tussen twee concurrenten namelijk Dolní Morava Relax & Sport Resort, dat twee Alpine Coasters aanbiedt (waaronder de 4de langste ter wereld) en het Black Mountain Resort, waar eveneens een Alpine Coaster staat.

De baan van Horský Areál Kraličák heeft een lengte van 675 volgens RCDB, al spreekt het park zelf over een lengte van 1 kilometer. Tijdens de afdaling ga je doorheen twee 360° bochten.

 

Bronnen en foto: Horský Areál Kraličák, RCDB