Six Flags Over Texas stelt opening Aquaman Power Wave alweer een jaar uit

Het lijkt wel een verhaal zonder einde te worden. Het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Texas kondigde opnieuw aan haar nieuwe achtbaan Aquaman Power Wave pas over een jaar te openen. Initieel zou deze achtbaan geopend worden in 2020, maar nu zal de opening plaatsvinden in 2023.

 

Six Flags Over Texas krijgt als eerste park in Amerika een PowerSplash achtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides. Maar de fans van het park moeten wel heel veel geduld hebben om de eerste ritjes te kunnen maken, want ook al kondigde het park deze achtbaan in 2019 al aan als grote nieuwigheid voor 2020, werd de opening al meermaals uitgesteld.

In 2020 leek de opening voor 2021 best haalbaar, de track was volledig opgebouwd en het bootje/treintje was gearriveerd in het park. Deze achtbaan, vergelijkbaar met Pulsar in Walibi Belgium zou oorspronkelijk ook maar met een treintje rijden. Nadat de bouw vergevorderd was besloot men toch voor dezelfde optie te gaan als Pulsar en een tweede treintje en draaiplatform toe te voegen. Het is hieraan dat nu volop gewerkt wordt.

We kunnen nu enkel maar hopen dat men de opening in 2023 ook effectief kan halen. De eerste reden om de opening uit te stelen was de coronacrisis, nu lijkt het probleem te zitten bij de toelevering van onderdelen.

 

Aquaman Power Wave

Aquaman Power Wave wordt een kloon van Pulsar in Walibi Belgium. De achtbaan werd daar als prototype gebouwd in 2016 en vormde het begin van een heleboel grote investeringen. De rit start met een achterwaartse lancering aan een snelheid van 35 km/u, de boot/trein komt op 25 meter hoogte tot stilstand op een verticale spike. Daarna valt deze weer naar beneden gevolgd door een tweede lancering. Deze keer worden de bezoekers voorwaarts gelanceerd aan een snelheid van 80 km/u en tot een hoogte van 35 meter. De boot komt opnieuw tot stiltand en nu maken de inzittenden een achterwaartse verticale val.

Vervolgens komt de boot opnieuw over de lanceerstrook en volgt de derde en laatste lancering. Bij deze achterwaartse lancering wordt er een snelheid bereikt van 101 km/u en gaat de boot tot een hoogte van 45 meter. De rit sluit af met een grote voorwaartse verticale drop die eindigt met een grote, natte splash.

 

 

Bron en foto: Six Flags