Meer Belgen op vakantie in Belgische vakantieparken dan voor Corona

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, denken al veel vakantiegangers om hun koffers in te pakken. Opvallend is dat Belgische parken van Center Parcs meer boekingen van Belgen ontvangen dan in seizoen 2018/2019, het laatste “normale jaar” voor de coronapandemie toesloeg. Ook de parken vlak over de grens zijn populair en er wordt weer verder vooruit geboekt dan afgelopen jaren. Daarnaast is duidelijk dat de gemiddelde verblijfsduur van de vakantie bij Center Parcs toeneemt.

 

Tijdens de laatste twee jaren hebben gasten de vele mogelijkheden om vakantie in eigen land door te brengen ontdekt. Natuur en water blijft een belangrijke reden om bij Center Parcs te boeken, aan de kust, in de Ardennen, in Limburg of nog in de Kempen. Deze zomer zien de Belgische parken van Center Parcs al 10% meer boekingen van Belgen dan voor de coronapandemie. Naast de herontdekking van de vakantie in eigen land kunnen meer zaken meespelen volgens Erwin Dezeure, Directeur België: “Onze parken liggen natuurlijk in de prachtige natuur en bieden veel vertier op en rond het water, maar er zijn ook andere zaken die de Belgen in eigen land houden. De hoge benzineprijs speelt daar vast en zeker een rol in, maar ook de reistijd. Het is zeer comfortabel om met een gezin na een paar uurtjes rijden al op de vakantieplek aan te komen in een cottage die zo is uitgerust dat de gast enkel kleding mee hoeft te brengen”.

Naast de Belgische parken kunnen de parken vlak over de grens ook rekenen op de Belgische vakantiegangers. De populairste buitenlandse Center Parcs parken zijn De Kempervennen in Nederland en Le Lac d’Ailette in Noord-Frankrijk. Ook het Franse Les Trois Forêts en het Nederlandse Port Zélande zijn populair onder Belgen.

De vakantievoorbereiding begon al vroeg dit jaar. Een op de drie had zijn zomervakantie bij Center Parcs reeds in december geboekt. En liefst 38% kiest voor een verblijf langer dan een week. Dat is 20% meer dan in 2018/2019. Daarmee wordt Center Parcs steeds meer gezien als een goed alternatief voor een echte zomervakantie in eigen land.

Dezeure is tevreden over de boekingen: “We zijn heel tevreden over de aankomende zomervakantie, er is echter op dit moment nog ruimte in de meeste parken. De toenemende populariteit heeft ook zeker te maken met de grootschalige vernieuwingen en het speciale zomeraanbod in beleving op onze parken. Maar dat de Belg ons zo in het hart sluit vinden we na de coronapandemie een enorme opsteker.”

Ook de buitenlandse vakantieganger komt na corona weer naar België. De Belgische parken scoren het best bij Nederlandse gasten gevolgd door de Fransen.

 

Summer Hotspot Programma

Naast de binnenspeelwerelden, de vele leuke restaurants en de Aqua Mundo subtropische zwemparadijzen biedt Center Parcs ook veel buitenvertier in de natuur van de parken. Het Summer Hotspot Programma legt tijdens de populaire zomermaanden extra focus op een uitgebreid activiteitenprogramma in de buitenlucht. “Men was al bij Center Parcs aan het juiste adres voor een zomervakantie vol vermaak. Dankzij het Summer Hotspot programma worden de bestaande faciliteiten uitgebreid en kunnen gezinnen terecht voor extra activiteiten, zoals levensgrote ‘XL games’, extra sportmogelijkheden en sportmateriaal en de beleving van een zomerse festivalsfeer”, licht Dezeure toe.

 

Over Center Parcs Europe

Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van vakanties – is onderdeel van Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al ruim 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn. Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door talloze activiteiten voor ieder familielid, middenin de natuur. www.centerparcs.be