Jinma Rides bouwt eerste Flying Coaster in Silk Road Paradise Xianyang

Het in opbouw zijnde Silk Road Paradise, gelegen bij de Chinese metropool Xi’an, bouwt momenteel de allereerste Flying Coaster van de Chinese achtbaanfabrikant Jinma Rides. Naar goede gewoonte van Jinma Rides is ook dit achtbaantype geïnspireerd op westerse achtbaantypes, namelijk de Flying Coasters van B&M en Vekoma.

 

Vorig jaar werd bekend dat de Chinese achtbaanfabrikant Jinma Rides (Golden Horse) plannen had om haar allereerste Flying Coaster te bouwen, naar voorbeeld van de Flying Coasters van Vekoma en Bolliger & Mabillard. Dit eerste model wordt momenteel opgebouwd in het nog te openen Silk Road Paradise: een nieuw pretpark in Xiangyang, gelegen nabij de grootstad Xi’an in het centrum van China. De bouw van de achtbaan verloopt spoedig. Het grootste deel van de supports staan reeds overeind en ook de baandelen voor de lifthill en het eerste lie to fly element zijn geplaatst.

Merk op dat Jinma Rides gebruik maakt van een rechthoekig tracktype dat zeer sterk gelijkt op dat van de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). Voor de lifthill hebben ze dan weer afgekeken bij de Flying Dutchman modellen van de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. Zij maakten ook gebruik van een lifthill waar inzittenden op hun rug liggen tot ze boven toekomen. Deze eerste Jinma Rides Flying Coaster heeft een hoogte van 43 m, lengte van 910 m en een vermoedelijke topsnelheid van 94 km/u. Op de bouwfoto’s zijn ook grote stalen constructies te spotten naast de support en baandelen. Deze zijn de draagstructuur van wat een grote artificiële berg moet worden. 

Naast de Flying Coaster opent Silk Road Paradise ook met twee andere achtbanen van Jinma Rides. De ene is een mijntreinachtbaan: een achtbaantype dat grotendeels is overgenomen van Vekoma. De andere is een Super Spinning Coaster: een achtbaan met draaiende karretjes dat, tot nu toe, steeds een keer overkop gaat. Silk Road Paradise stond gepland om later dit jaar nog te openen, maar hoe de bouwplaats er nu bij ligt, is de kans aannemelijk dat deze opening nog wat langer op zich zal laten wachten of dat niet alle attracties klaar gaan zijn voor de opening.

 

Bron: Roller Coaster Master, rcdb.com
Foto’s: guoshanochemi.club