Hersheypark sluit houten achtbaan Wildcat

Het Amerikaanse pretpark Hersheypark sluit op 31 juli 2022 haar houten achtbaan Wildcat, die al 25 jaar in het park staat. Deze achtbaan was voor Great Coasters International de eerste baan die het bedrijf bouwde. Fans beginnen nu te speculeren wat er nadien met Wildcat zal gaan gebeuren.

 

Hersheypark heeft onlangs aangekondigd haar houten achtbaan Wildcat na 25 jaar op pensioen te sturen. Deze achtbaan was de allereerste achtbaan die het Amerikaanse bedrijf Great Coasters International ooit bouwde.

Na de aankondiging begonnen de fans van het park meteen te speculeren over wat er na de sluiting met de baan gaat gebeuren. Wat uiteraard vaak aan bod komt is de mogelijkheid dat de baan onder handen zal genomen worden door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction, zeker nadat dit bedrijf op een facebookpost van het park reageerde met de woorden “wij hebben wel enkele ideetjes voor Wildcat.” Voorlopig blijft het gissen natuurlijk, maar het park beloofde later meer nieuws bekend te maken.

 

Wildcat

Wildcat was zoals eerder gezegd de allereerste houten achtbaan van Great Coasters International en werd geopend op 26 mei 1996. Wildcat heeft een hoogte van 32,3 meter en een lengte van 970,2 meter. De treintjes behalen een snelheid van 80,5 km/u. Tot 2007 reden er treintjes van Philadelphia Toboggan Coasters Inc. over de baan, deze werden vervangen door de welbekende Millenium Flyer treinen van Great Coasters International.

 

 

Bron en foto: Hersheypark, RCDB