Expedition Zork is officieel geopend in Toverland

Het Nederlandse pretpark heeft Expedition Zork, tijdens een exclusief avondopenstelling voor medewerkers en diens familieleden officieel geopend. De opknapbeurt is hiermee volledig afgerond. Eind april ging de wildwaterbaan al terug open, al waren dan nog niet alle decors klaar.

 

Expedition Zork

Op donderdag 14 juli werd Expedition Zork officieel geopend door het hoofdpersonage Maximus Müller en Toverland-directeur Jean Gelissen. Samen duwden ze zogezegd het verlengsnoer in het stopcontact en openden ze Expedition Zork officieel. Dit ging uiteraard gepaard met confetti en een groot applaus van alle medewerkers van het park.

Expedition Zork is al sinds eind april opnieuw geopend. Echter waren de decors nog niet volledig klaar. Zo zijn er langs de vaargeul allerlei animatronics geplaatst en heeft Zork, een groen moeras wezen, plaatsgenomen boven de vaargeul. Wie een ritje maakt in de boomstammen van Expedition Zork gaat namelijk op zoek naar het mysterieuze wezen, waar er allerlei spookverhalen over bestaan. Zork heeft een grote hoorn gekregen waarmee de bezoekers nat maakt worden. Het wezen heeft zich gepositioneerd vlak voor de opening van een grot. In deze grot kan je zogenaamde Zork-baby’s vinden.

Naast de vele decoraties is ook de volledige buitenomgeving rond de wildwaterbaan aangepakt. Het station en het binnengebied zijn niet drastisch aangepast. Enkel de wachtrij maakte een grote metamorfose mee. Die is nu namelijk veranderd naar een slingerend wandelpad langs allerlei tentjes. In de wachtrij maakt Maximus Müller je klaar voor het spannende avontuur en legt hij de regels nog eens uit. Zo wordt het achtergrondverhaal uitgelegd op een ouderwets tv-journaal. Bewoners van Wunderwald zouden angstaanjagende verhalen gehoord hebben over Zork. Enkel Maximus Müller gelooft in de onschuld van het wezen en daarom ontwerpt hij een transportsysteem met boomstammen om zijn gelijk te bewijzen. Of Maximus Müller gelijk heeft? Dat kan je ontdekken in Toverland.

Maximus Wunderball

Naast de opknapbeurt van de wildwaterbaan heeft Toverland ook een nieuwe interactieve attractie geopend. Maximus Wunderball is een dubbele ballenbaan, waar je een bal kan kopen voor 4 euro. Het idee kwam er toen de eigenaren van het park op reis waren in Oostenrijk en er met hun gezin een ballenbaan aan het uitproberen waren. De ballenbaan is een prototype van de ballenbaan die te zien is in de wachtrij van de Maximus Blitz Bahn. Bij het bouwen van de banen is er gekozen voor materialen die geluid maken wanneer de bal erover rolt. Zo rolt de bal over 2 plooimeters, enkele gereedschappen van Maximus Müller en rolt het tegen enkele melkkannen. Ook de koebellen en kookpotten zorgen voor een leuk effect. Voor de bouw van de dubbele ballenbaan werd samengewerkt met een Oostenrijkse firma die gespecialiseerd is in de bouw van dit soort banen.

bron: Toverland

Foto: TPF