LEGO® Discovery Centre Brussels officieel geopend

Dinsdagmiddag werd het nieuwe LEGO® ​ Discovery Centre (LDC) officieel geopend in aanwezigheid van talrijke vips en pers. Een half jaar na de aankondiging door Merlin Entertainments, een wereldwijde leider in location-based entertainment met merken als LEGOLAND®, Madame Tussauds en SEA LIFE Centres, heeft Brussel er een nieuwe hotspot bij. En wat voor één! In het LDC vinden kinderen en hun families meer dan 3.000 vierkante meter aan bouw- en speelplezier. In deze LEGO wereld beleef je onder meer een onvergetelijke treinrit op de imagination express of kijk je samen naar een LEGO film in de 4D bioscoop. Iedereen is vanaf 24 juni welkom in Docks Bruxsel om samen te spelen, ontdekken, creëren en plezier te maken in het gloednieuwe belevingscentrum waar LEGO® centraal staat. ​

 

Met een LEGO schaar in onze Belgische driekleur opende Michelle Hoeneveld, general manager LDC, samen met Marius Lang, general manager The LEGO Groep Benelux het LEGO Discovery Centre.

“De afgelopen maanden is er heel hard gewerkt om het LEGO Discovery Centre de ultieme plek te maken om samen te spelen, ontdekken, creëren en plezier te maken. Alleen al aan Mini World werd maar liefst 6600 uur gebouwd. Het LEGO Discovery Centre Brussels is uniek dankzij een aantal gloednieuwe play belevenissen. Vanaf 24 juni kunnen alle kinderen en hun families deze creatieve bouwplek komen ontdekken.”, vertelt Michelle.

 

“In April won ik de droomjob van Master Model Builder en vandaag staan we hier op de opening van het gloednieuwe LEGO Discovery Centre. De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. Ik kijk er enorm hard naar uit om alle kinderen nieuwe bouwtechnieken aan te leren en hen creatief uit te dagen.”, zegt Master Model Builder Sieber Bulteel.

 

In het LEGO Discovery Centre kent fantasie en creativiteit geen grenzen. Het is een geweldig indoor avontuur van meer dan 3.000 m²waar volwassenen en kinderen samen creëren en spelen terwijl ze zich een weg banen door 12 zones; van bouwavonturen tot een interactieve ride. Het LEGO Discovery Centre is de thuis voor elke LEGO avonturier. Van de allerkleinsten tot de volwassenen, er werden tijdens de pre-opening alvast veel lachende gezichten gespot!

 

Andreas Joos, VIP Mini Builder, over zijn ervaring:

“Het LEGO Discovery Centre is super leuk. Mijn favoriete zone is de ruimte missie. Ik heb samen met mijn mama een raket gebouwd die we konden inscannen. Heel cool om ons ruimteschip op het grote scherm door de ruimte te zien vliegen.”

 

Welke 12 zones kan je ontdekken in het LEGO Discovery Centre?

 

DUPLO PARK

Leef je uit in het DUPLO Park! Ontmoet een brullende dinosaurus, draai aan het rad in de grote bouwuitdaging en leef je uit in de baksteengroeves. Hier kunnen de kleinste bouwers en hun familie samen leren en spelen, puzzels oplossen, bouwen met LEGO® DUPLO® en gaan kijken naar de eendjes in de DUPLO eendenvijver!

 

BOUW AVONTUUR

Spring over een krokodil in de jungle, maak een looping over lava en rij door de woestijn! Alles is mogelijk met LEGO. Een heel gebied gewijd aan het spelen en creëren met LEGO stenen, dit is waar de verbeelding op hol slaat en creatieve vaardigheden op de proef worden gesteld!

 

MINI WORLD

Verken en speel in een vernieuwde wereld van geweldige LEGO bouwwerken! Gemaakt met meer dan 1,5 miljoen LEGO stenen, vliegen vliegtuigen over de hoogste torens, verandert de dag in de nacht en sluipen er ook wat lokale bezienswaardigheden de skyline binnen. Kan jij ze herkennen? Bouw en test de sterkte van je wolkenkrabber op de verschillende aardbevingstafels.

 

IMAGINATION EXPRESS

Reis door een oversized LEGO wereld tijdens een onvergetelijke treinrit. Plons in een reusachtig bubbelbad, val door het afvoerputje in de oceaan op weg naar de ruimte. Langs het spoor zijn er spelpunten te verzamelen, maar je moet wel de ruimtepiraten en mollen afweren, want die zullen niet blij zijn je te zien!

 

MAAK JE MINIFIGUUR

Laat je vergezellen op je avontuur en bouw je eigen LEGO Minifiguur. Kies uit een biljoen LEGO hoofden, lichamen, benen, … om je eigen minifiguur te bouwen. Maak de gekste, de coolste of de harigste van allemaal. Laat je fantasie de vrije loop ​ en crëer je eigen minifiguur!

 

CREATIEVE CLUB

Knutsel met LEGO in de Creatieve Club. Onze geweldige Playmakers helpen de gasten een handje, laten hun fantasie de vrije loop en helpen met het aanpassen van creaties. Dagelijkse bouwactiviteiten van mozaïek maken tot portretten schilderen met LEGO zullen je inspireren op je creatieve reis.

 

LEGO BOOM DER VERBEELDING

Laat je fantasie de vrije loop bij de LEGO boom der verbeelding. Plant je eigen LEGO ideeën op de stam of in de takken en laat je inspireren door de Master Model Builder en zijn team. Ze dagen jou elk uur uit met leuke bouwactiviteiten. Onze Playmakers zullen je helpen je creatieve spieren te laten werken in deze geweldige bouwzone voordat je een foto neemt en naar je volgende avontuur gaat.

 

HET LEGO CAFÉ

Mr Corn on the Cob heet u welkom in het LEGO café! Neem een pauze, pak wat te eten en vergeet niet het LEGO DUPLO paard te voeren voordat je gaat. Zij staat op stal in de speelruimte en is altijd op zoek naar haar speciale lekkernijen!

 

HELDEN AVONTUREN

LEGO® City ontmoet LEGO® NINJAGO® in de snelle helden avonturen. Word de ster in je eigen verhaal. Doorloop het LEGO laserdoolhof, bedwing een klimmuur en kijk hoe snel je gaat in een te gek actiespel. Er zijn ook bouwactiviteiten om aan mee te doen en een soft play speelgebied waar de kinderen zich kunnen uitleven. ​

 

4D BIOSCOOP

Bereid je voor op een adembenemende 4D bioscoopervaring! Neem plaats in de 4D bioscoop die beschikt over een eigen weersysteem, waar LEGO films tot leven komen en buitengewone avonturen beginnen.

 

DE WORKSHOP

Wil je je LEGO bouwwerken naar een hoger niveau tillen? Kom langs in de workshop en ontmoet onze Master Model Builder. Hij zal je begeleiden bij het bouwen van speciale LEGO bouwwerken. Leer een aantal unieke insider tips & tricks die je vaardigheden zullen verbeteren en je verbeelding overuren laten maken!

 

RUIMTE MISSIE

Reik naar de sterren in een buitengewone bouwervaring van LEGO® Tech. Ontwerp en bouw een LEGO ruimteschip, neem het roer over en lanceer in het digitale universum . 5-4-3-2-1… lift off! Zoom door de sterrenstelsels opjouw eigen ruimteavontuur, en om het nog leuker te maken, kunnen vrienden en familie via het scherm meevolgen.

 

Hoeveel kost een ticket voor het LEGO Discovery Centre? ​
Om de capaciteit in het nieuwe LEGO Discovery Centre te beheren wordt er gewerkt met vooraf gereserveerde online tijdsloten. Zo kan iedereen rekenen op een onvergetelijk en veilig bezoek. Momenteel dient iedere volwassene (vanaf 18 jaar) vergezeld te worden door minstens 1 kind.

 

Alle dagen open van maandag tot en met zondag. Tickets zijn beschikbaar vanaf €22,95/persoon en een jaarpas vanaf €80/persoon. Meer info via https://www.legodiscoverycentre.com/brussels/nl/

 

De toekomstplannen
Bij het LEGO Discovery Centre hebben ze nog heel wat toekomstplannen. Naast kinderen en hun families zijn uiteraard ook scholen welkom in het belevingscentrum voor een uitstap. Vanaf het najaar biedt het LDC educatieve STEM programma’s aan.

Ook de volwassen LEGO fans (AFOL’s / Adult Fans Of LEGO) worden niet vergeten. Er zijn plannen om in het najaar AFOL nights te organiseren. Dit zal op de sociale media kanalen en de website aangekondigd worden. Volg ons op Facebook (@legodiscoverycentrebrussels) en de Instagram (legodiscoverycentre_brussels).

 

Van ‘LEGOLAND’ Discovery Centre naar ‘LEGO’ Discovery Centre
Er bestaan wereldwijd 27 LEGOLAND Discovery Centres en de nieuwe locatie in Brussel wordt het allereerste uit de nieuwe generatie, onder de naam LEGO Discovery Centre. Het LEGO Discovery Centre bouwt verder op het partnership tussen Merlin Entertainments en het wereldberoemde LEGO merk, waar ook 9 LEGOLAND Resorts – met LEGO theme parks en hotels – in vier werelddelen bij horen.