Energylandia begonnen met testritten op Honey Harbour in nieuw themagebied Sweet Valley

Het Poolse pretpark Energylandia opent dit jaar wederom een volledig nieuw themagebied: Sweet Valley. Onderdeel van dit themagebied zijn twee nieuwe achtbanen nl. een grootschalige mijntrein en een kleinere familieachtbaan. De kleinste achtbaan van de twee, Honey Harbour, maakte de voorbije weken haar eerste testritten. Daarnaast wordt ook de rest van het themagebied momenteel afgewerkt.

 

Energylandia, gelegen in de Poolse stad Zator, opent komende zomer haar nieuwste themagebied Sweet Valley. Naar goede gewoonte horen er bij een nieuw themagebied ook nieuwe achtbanen. De grootste achtbaan is de mijntreinachtbaan Choco Chip Creek van de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. Deze achtbaan staat al geruime tijd overeind en wordt reeds volop getest. Nu zijn ook de werkzaamheden van de tweede achtbaan Honey Harbour in de afrondende fase. Deze achtbaan is een Junior Coaster, eveneens geleverd door Vekoma. De voorbije weken is men begonnen met de eerste testritten van deze achtbaan.

 

Honey Harbour is de negentiende opgebouwde achtbaan in Energylandia. De achtbaan is 11,7 meter hoog, 254 meter lang en bereikt een snelheid van 46 km/u. Eerder dit jaar opende het Ierse pretpark Tayto Park een identieke achtbaan onder de naam Dino Dash. Honey Harbour heeft een appelblauwzeegroene baankleur met felle geeloranje trein die is vormgegeven als een kleine stoomtrein. Momenteel ligt de focus op het afwerken van het stationsgebouw en de rest van dit felgekleurd themagebied. De decorateurs van het themagebied, Prestigio Art, posten regelmatig updates op sociale media die de huidige stand van zaken op de werf laten zien.

 

Op deze meest recente video is te zien dat het overgrote deel van Sweet Valley in de laatste afwerkingsfase zit. Een groot deel van de gebouwen zijn reeds geschilderd in een mix van felle basiskleuren geel, groen, rood en blauw. Op de achtergrond zijn nog een aantal betonkleurige gevels te zien die nog afgewerkt moeten worden. Wanneer dit nieuwste themagebied van Energylandia officieel opent voor het publiek, is momenteel nog niet bekend. Vorig jaar opende Aqualantis met lanceerachtbaan Abyssus op 14 juli 2021, de verjaardag van het park. Hoogstwaarschijnlijk mikt Energylandia op dezelfde periode om Sweet Valley te openen.

 

 

Bronnen: FOMO Coaster, Prestigio Art