Sfeerverslag: Parc du Bocasse – 18/04/2022

Vandaag trekken we met z’n vieren (Hannelore, Gregory, Dimitri en Lies) richting Frankrijk want daar gaan we namelijk 2 pretparken bezoeken. Het park dat we vandaag bezoeken is Parc du Bocasse en heeft maar liefst 5 achtbanen. Net zoals in het vroegere Meli Park in De Panne zijn de mascottes van het park bijen. Om de vergelijking compleet te maken is er ook een darkride die volledig in het teken van bijen staat.

 

Na een rit van een kleine 3 uur komen we aan op de parking van het park. Het valt ons direct op dat het park in 2 delen is verdeeld. Er loopt namelijk een weg doorheen het park, waardoor we in de auto aan beide kanten alvast kunnen genieten van het uitzicht op de attracties. Het park heeft over de weg een brug laten maken waardoor beide delen gemakkelijk bereikbaar zijn. Aangezien we iets te vroeg zijn moeten we nog even wachten voor de ingang van het park.

Je kan het al raden, we zijn hier natuurlijk voor de achtbanen. De eerste vinden we direct aan de ingang van het park. De achtbaan heet Jurassic Twister en is een Spinning Coaster. Een achtbaan zoals deze vind je meestal op kermissen. De wachtrij kan hier vlug volstaan waardoor we deze achtbaan natuurlijk als eerste uitproberen.

Ons plan is om zo snel mogelijk alle achtbanen in het park te berijden. Daarom gaan we voor de eerste keer naar de andere kant van het park via de brug. Daar vinden we al vlug de volgende achtbaan. De achtbaan staat in het teken van Speedy Gonzalez en is ook naar dit figuurtje vernoemd. De rit zelf is niet zo speciaal aangezien het een kleinere achtbaan is. Al hadden we wel veel pret met de mechaniekers van het park. De trein haalde namelijk net niet het station waardoor ze hem een klein duwtje in de rug moeten geven. Gelukkig ging vanaf rondje 2 al heel wat beter.

Opnieuw gaan we de brug over omdat er nog een achtbaan ligt vlakbij de ingang van het park. Ieder park heeft zo wel zijn top achtbaan. Meestal is dat een spectaculaire coaster met veel airtime momenten en een heleboel inversies, maar hier vinden we een Suspended Family Coaster van Vekoma. Deze hangende familie achtbaan gaat niet over de kop maar zorgt wel voor een hele leuke rit. Het bochtenwerk is fantastisch goed en ook de theming mag er zijn. Het grappige is wel dat je rond de achtbaan dezelfde dino’s kan spotten als in Plopsa-parken. Orochi is dan ook met voorsprong de beste achtbaan van het park. Dimitri scoort met Orochi ook nog eens zijn 300ste achtbaan.

Net naast Orochi vinden we een leuke boomstam rivier. Ook deze attractie staat in het teken van dino’s. Iets in mij zegt dat het thema zelf Jurassic Park is. Dimitri en ik willen alvast deze wildwaterbaan eens uittesten en kwamen tot de conclusie dat je er niet super nat van wordt. Totdat je een verfrissende douche krijgt, net voor je het stationsgebouw terug binnenvaart. De tweede en tevens ook hoogste drop is net naast het station gebouwd. Beide werden we dan compleet verrast door het water.

Alle noemenswaardige attracties die je vlakbij de ingang kan vinden, hebben we uitgetest. Daarom besluiten we nu eens de rest van het park aan de overkant te gaan bekijken. Algauw vinden we er de volgende achtbaan en dit keer is het er ene van Franse makelij. Fort d’Odin is een achtbaan gebouwd door Soquet en staat in het teken van de Noorse goden. We vinden hier ook meteen de langste rij van het park. De achtbaan is een toffe familie achtbaan maar heeft verder niet zo heel veel om het lijf. Het thema is wel overal duidelijk te zien en het station is binnen in prachtig versierd.

Het park heeft nog een toffe waterattractie, dit keer 1 met ronde bootjes. De attractie kreeg de prachtige naam Colorad’eau. Wederom besloten Dimitri en ik deze attractie eens uit te proberen. De bootjes worden eerst omhoog getakeld, vervolgens zoeven we heel snel terug naar beneden via een grote goot. De splash op het einde is gelukkig niet super nat want daar is het vandaag nog iets te fris voor.

In de inleiding had ik het al over een darkride met bijtjes. Die vinden we in het midden in het park, in een klein gebouw. De attractie heet hier natuurlijk niet Apirama maar Apiland. De attractie geeft je een kijkje in de wereld van de bijen. Een BIJzondere attractie, als je het mij vraagt.

Uiteindelijk vinden we helemaal achterin het park de laatste achtbaan. Pirate’s Coaster is een hele kleine achtbaan die ideaal is voor kinderen die op zoek zijn naar een eerste ervaring met achtbanen. Niet spannend, niet snel, maar uiteindelijk doen we alles voor de credit.

Uiteindelijk maakten we nog een ritje op Orochi en besloten we daarna door te gaan naar het volgende park. Parc du Bocasse vonden we alvast heel leuk. Het park heeft een leuke sfeer, is mooi afgewerkt en heeft enkele leuke attracties. Wanneer ik nog eens in de buurt ben zou ik het park zeker nog eens bezoeken. Al is het maar voor nog een ritje op Orochi te maken!