Russen bombarderen Oekraïens pretpark

Dat de oorlog in Oekraïne vreselijk is, staat buiten twijfel. Dagelijks zien we beeld van bombardementen, nu doken ook beelden op van een Oekraïens pretpark. De beveiligingscamera’s van het park filmden hoe meerdere attracties vernield werden.

 

Russische troepen hebben dinsdag Gorky Park, gelegen in Kharkiv, onder vuur genomen. Op vrijgegeven beelden van de bewakingscamera’s van het park zien we hoe tientallen bommen meerdere attracties vernielen. Door het bombardement vlogen verschillende delen van het park in brand.

 

 

 

Gorky Park is een pretpark gericht op families en is onderdeel van het 130ha grote Maxim Gorky Central Park for Culture and Recreation. Het ligt in de Noord-Oostelijke stad Charkov (internationaal bekend onder de naam Kharkiv). In 2012 kreeg het park een grondige renovatie. Heel wat nieuwe attracties werden in het park geplaatst, waaronder twee achtbanen. Ten eerste, een kinderachtbaan met Big Apple-lay outn Old Mine genoemd. De tweede coaster heeft de eenvoudige naam Roller Coaster. Deze komt uit het assortiment van Zierer en is van het model ESC. Een gelijkaardige achtbaan kennen we van het Duitse Schwaben Park onder de naam Force One.

Het is afwachten wat de toekomst is van het park en hoe groot de schade is.

Bron: rcdb en kharkoinfo

Beelden: The Sun