Fotoalbums: Foire aux Maneges de Printemps Arras é Lille

Met twee kermissen niet overdreven ver van elkaar gelegen en met beide toch minstens 1 grote achtbaan in het aanbod gingen Themeparkfreaks Bob en Tristan wel een namiddagje kunnen vullen. Daarom trokken ze eerst naar Arras en nadien naar Lille. Doordat er nog wat extra tijd over bleed hielden de heren ook halt in Kortrijk op de Paasfoor.

 

Foire aux Maneges de Printemps Arras

Onze dag begonnen we in Arras, waar de lentekermis opgesteld stond. Op deze kermis trokken we als eerste attractie resoluut naar de grootste achtbaan Taxi Driver. Na deze credit gescoord te hebben nam Themeparkfreak Tristan ook nog plaats in zijn tweede credit, de kleinere 1001 Pattes en later nog in achtbaan Dragon. Want ja, deze bescheiden kermis had maar liefst drie achtbanen. Verder kon je er als grootvermaak Air One Maxxx vinden, schommelboot Bateau pirate, Breakdance Magic Dance en Techno Power.

Foire aux Maneges de Printemps Lille

Als tweede halte van de dag parkeerden we ons naast de bescheiden Lentekermis van Lille, die best druk bezocht leek te worden. Hier vonden we als belangrijkste credit de Spinning Coaster Menphis Coaster. Verder stond hier ook de Big Apple achtbaan 1001 Pattes. Als grootvermaak kon je hier plaatsnemen in Le Mistral, Breakdance New Dance, Freak Out X- Factory en de Booster V-Maxx.

Paasfoor Kortrijk

Tenslotte hielden we halt in Kortrijk, want die kermis lag sowieso op onze route en zo konden we nog even bijpraten met Themeparkfreak Matthieu en zijn vrouwtje Isabelle, die toevallig ook hier rondliepen. Deze kermis stond verspreid over meerdere locaties doorheen de stad en bood heel wat attracties aan voor groot en klein. Als achtbanen stonden hier de Wild Mouse van Bufkens en de achtbaan Elliot. Nieuw voor deze kermis waren de Booster VMaxx, het Spookhuis Walking Death, Techno Power en Crazy Dance. Bij Breakdance Deca Dance werd door een live DJ voor de nodige ambiance gezorgd.