Zwaar getraumatiseerde tijger uit Oekraïne ingeslapen

Stichting Leeuw heeft onlangs een zwaar getraumatiseerde tijger later inslapen. Het dier kwam samen met een andere tijger en twee leeuwen vanuit Oekraïne naar Nederland. De tijger werd 5 jaar oud.

 

Stichting Leeuw uit Nederland heeft bekendgemaakt dat ze één van de geredde dieren uit Oekraïne heeft moeten laten inslapen. Het betreft een vrouwtjestijger van vijf jaar oud die samen met een andere tijger van zes maanden oud en enkele leeuwen naar Nederland werd gebracht. De tijgerin was er zo slecht aan toe dat er in overleg met een dierenarts besloten werd om haar te laten inslapen. Van de vier geredde dieren was ze er het slechtst aan toe. Zo had ze last van ondervoeding, ziektes en ontstekingen. Het kadaver werd nadien naar Utrecht gevoerd, waar een autopsie zal worden uitgevoerd.

De drie andere dieren stellen het ondanks de situatie goed. Zo zijn de dieren momenteel fysiek beter aan het herstellen dan mentaal. Dat laatste zal nog een lange tijd nodig hebben. Hierdoor zal er pas op een later moment bepaald kunnen worden hoe de dieren er echt aan toe zijn.

 

Bron & foto: Stichting Leeuw