Uitgelicht: Freischütz – Bayern Park

De spectaculairste achtbaan van het Duitse pretpark Bayern Park is zonder twijfel Freischütz. Deze gelanceerde achtbaan, gebouwd door Maurer Rides opende in 2011 en stelt een kogel voor die afgeschoten wordt tijdens een operastuk.

 

 

Toen Bayern Park in 2011 haar spectaculaire achtbaan Freishutz opende, baseerde men het thema op de opera van Carl Maria von Weber. De achtbaantrein stelt de zevende kogel voor die afgeschoten wordt door de duivel zelf.

Freischutz werd gebouwd door Maurer Rides en is van het type X-Car / Flying Launch Coaster. De achtbaan bereikt tijdens de lancering een maximale snelheid van 80 km/u. De baan is 24 meter hoog en 483 meter lang. Tijdens de rit ervaar je vier inversies: Een Top Hat Inside, een Looping en twee Heartline Rolls.

Wie een ritje wil maken op Freischutz moet minstens 140 cm groot zijn.