Eerste resultaten ongeval Icon Park bekend

Op 24 maart 2022 sloeg het noodlot toe in Icon Park te Orlando, Florida. Een 14-jarige jongeman viel tijdens een ritje op de hoogste Gyro Drop toren ter wereld. De eerste resultaten zijn recent bekendgemaakt.

 

Een onafhankelijke, forensische ingenieursfirma is ingehuurd om de oorzaak van het tragische ongeluk op te sporen. Uit eerste resultaten zou blijken dat de sensoren, die de beugel controleren, bij het noodlottige stoeltje manueel aangepast zouden zijn. Dit zou toelaten dat de beugel, die normaal maximaal ongeveer 7,5 cm (3inch) opening zou geven, nu tot 17 cm (7 inch) opening vrijgaf!

 

Er werd zeer duidelijk vermeld dat geen enkel systeem op de toren zelf het begeven zou hebben, dus dat er geen mechanische of elektrische fouten aangetroffen zijn. Enkel de aanpassing waarmee de jongeman dus toch zijn noodlottige rit heeft kunnen maken werden aangetroffen. Deze hebben de gevaarlijke situatie veroorzaakt, waardoor de jongeman het heeft moeten bekopen met zijn leven.

 

Terwijl de ride verder onderzocht wordt, blijft deze gesloten tot nader bericht. Er wordt onderzocht of er wijzigingen aan regels of wetten zouden moeten aan te pas komen of niet. Verschillende andere rides van hetzelfde type hebben ondertussen uit eigen initiatief extra riempjes geplaatst, zoals laatst ook Hansa-Park deed bij hun “Highlander”. De vraag is nu nog maar of de toren nog opent, al dan niet op dezelfde plaats en wat de uitbater en werknemers van de Slingshot Group, die de aanpassing uitgevoerd hebben, boven het hoofd hangt.

 

Bron: Quest Engineering & Failure Analysis, Inc.