Nieuwe achtbaan Adventureland Long Island volop in aanbouw

De bouwwerken aan de nieuwe achtbaan van Adventureland Long Island gaan supersnel vooruit. Onlangs kwamen de eerste trackdelen toe in het park, waarop meteen de constructie de hoogte in ging. Het park zal de allereerste RollerBall Coaster openen in Amerika.

 

Het Amerikaanse pretpark Adventureland Long Island zal later dit jaar de allereerste Roller Ball Coaster van Amerika openen. Dit type vonden we voorheen enkel nog maar in Europa terug met Wilde Hilde in Schwaben Park, Nid des Marsupilamis in Parc Spirou Provence en Roller Ball in Wiener Prater.

Fireball, zoals de baan zal heten, wordt hiermee de vierde in haar soort. Onlangs werden de eerste onderdelen geleverd in het park, waarop de constructie zeer snel de hoogte in ging. Fireball wordt 21 meter hoog en 88 meter lang. De karretjes zwenken gedurende de rit heen en weer waardoor er een speciaal effect ontstaat.

 

Een stand van zaken.

Ontdek het type in onderstaande onrides op Wilde Hilde en Nid des Marsupilamis.

 

 

 

Bron en foto’s: Adventureland Long Island