Holiday Park opent in 2023 een waterspeeltuin

Het Duitse Holiday Park kondigt de opening van een waterspeeltuin aan. De attractie zal gebouwd worden grenzend aan The Beach-zone. Een soortgelijke attractie is al de te vinden in het Poolse zusterpark Majaland Kownaty.

De Plopsa Group investeert de komende jaar groots in haar Duitse park. De ambitie is om een meerdaagse bestemming te worden. Eerder werd al bekend dat het park de komende jaar investeert in een zwembadcomplex van 4000m² en een hotel met 350 bedden. Beide komen te liggen aan de kant van het Mayagebied en de ingang van het park. Voor beide wordt er een totaal bedrag van 45,5 miljoen euro voorzien.

 

Daarnaast was ook al bekend dat het park opnieuw een samenwerking met Tomorrowland is aangegaan. Eerder opende in Plopsaland De Panne al de spectaculaire achtbaan The Ride to Happiness in het festivalsfeertje. Daar komt in de toekomst ook Holiday Park bij want het festival is immers ook populair in Duitsland. Het park trekt er een bedrag van 17,5 miljoen voor uit. De opening is voorzien voor 2024. Wat voor soort attractie we kunnen verwachten is momenteel nog onduidelijk.

Maar gasten hoeven niet zolang te wachten voor iets nieuws. Het park plant voor volgend jaar al de opening van een waterspeeltuin met glijbanen en speelelementen. De attractie komt te liggen naast de achtbaan Sky Scream en moet aansluiten op het themagebied The Beach. Een soort gelijke attractie werd in 2021 al geopend in het Poolse Plopsapark Majaland Kownaty. “Vooral op warme dagen merkten we dat de vraag naar waterattracties erg groot is. Daarom is de waterspeeltuin een ideale aanvulling op het portfolio” aldus Bernd Beitz, directeur van Duitse Plopsa-devisie. De waterspeeltuin wordt 2500m² groot. De investering bedraagt 3,5 miljoen euro. De werken aan de attractie zijn reeds gestart.

 

Bron en Foto’s: Holiday Park