Maurer Rides stelt nieuwe Spike Snow Coaster voor

Maurer Rides heeft hun Spike Coaster winterklaar gemaakt. Met de Spike Snow Coaster werd er een variant ontwikkeld die bedoeld is voor gebruik in koude gebieden, zoals skioorden en andere berggebieden.

 

Met de Spike Snow Coaster ontwikkelde Maurer Rides opnieuw een nieuwe variant op de Spike Coaster. Ditmaal wil het bedrijf ook inzetten op skioorden en mogelijks ook parken die in koudere gebieden gelegen. Bij dit concept zal de track waarover de karretjes, of sneeuwscooters in dit geval, verwarmd worden.

 

Buiten de verwarmde track blijft de rest van de rit vergelijkbaar met andere modellen van deze achtbaan. Het bedrijf verwerkte enkele leuke elementen in de baan. Zo zit er in dit concept een non inverted looping en een camelback waarop je de nodige airtime zal krijgen. Nog een leuke toevoeging is het effect wanneer je de hoge heuvel oprijdt, net niet boven zal raken, maar terug achterwaarts bolt om nadien opnieuw gelanceerd te worden en de heuvel wel te halen.

Voor de Spike Snow Coaster werd een baan ontwikkeld van 550 meter lang en 22 meter hoog. Over de baan zullen zes voertuigen kunnen rijden die telkens plek bieden aan twee personen.

Bron en foto’s: Maurer Rides