Uitgelicht: Volare – Wiener Prater

De achtbaan Volare in Wiener Prater opende in 2004 en is van het type Volare, gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Voor velen is dit type een van de meest slechte achtbanen die gebouwd worden.

 

 

Achtbaanfans zijn het er niet altijd over eens, wanneer het aankomt of een Zamperla Volare achtbaan nu een Flying coaster is of niet. Door de lighouding krijg je namelijk niet het gevoel van vliegen, maar technisch gezien wordt deze baan wel in deze categorie geplaatst. Ook over een ritje op zo’n baan nu leuk is of eerder een marteling wordt behoorlijk over gediscussieerd.

Hoe dan ook, Volare opende in 2004 in Wiener Prater en is van het gelijknamige type achtbaan dat gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Deze baan heeft een hoogte van 21 meter en een lengte van 438 meter. De zes bakjes die over deze baan rijden worden via een spiraallift naar hun hoogste punt gebracht en rijden aan 50 km/u doorheen de track. Tijdens de rit ga je doorheen twee Heartline Roll inversies.