Hoogste punt Dive Coaster Dr. Diabolical’s Cliffhanger bereikt in Six Flags Fiesta Texas

Het Amerikaanse Six Flags Fiesta Texas pakt dit jaar groots uit met de komst van een nieuwe spectaculaire achtbaan genaamd Dr. Diabolical’s Cliffhanger. Deze Dive Coaster van de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard (B&M) wordt met haar drop van 95° tevens de steilste Dive Coaster die B&M ooit ontwierp. Het is de drop die nu compleet is, waarmee ook het hoogste punt van de baan bereikt werd.

 

Six Flags Fiesta Texas, gelegen bij San Antonio in de Amerikaanse staat Texas, werkt volop aan de bouw van een nieuwe spectaculaire achtbaan die de naam Dr Diabolical’s Cliffhanger zal dragen. Het gaat om een Dive Coaster die meteen de steilste in haar soort wordt. De bouw verloopt voorspoedig, dat bewijst het plaatsen van het laatste trackdeel van de first drop, waarbij ook het hoogste punt van de baan bereikt werd.

 

Dr Diabolical’s Cliffhanger

Dr. Diabolical’s Cliffhanger wordt 45,7 meter hoog, 762,3 meter lang en bereikt een topsnelheid van 96,6 km/u. Tijdens de rit gaan bezoekers twee keer overkop, een keer vlak na de drop in een immelmann en de tweede keer door een 270° zero-g-roll. De tweede drop van de achtbaan wordt 22,9 meter hoog. Deze wordt gevolgd door een airtimeheuvel en een helix in de remmen. Het unieke aan Dr. Diabolical’s Cliffhanger is dat B&M voor het eerst een drop van 95° voorziet op een Dive Coaster. Voordien was loodrecht naar beneden (90°) de maximale hoek van de first drop bij dit type achtbaan.

 

Een ander zeer uniek aspect aan deze achtbaan is dat er voor het eerst een oneven aantal mensen naast elkaar kan plaatsnemen in een Dive Coaster. De drie treinen bestaan elk uit drie rijen met telkens 7 zitplaatsen, goed voor een totaal van 21 personen per trein. De treinen zijn ook voorzien van de vestharnassen, zoals bij Valkyria in Liseberg.

Het thema van de achtbaan beschrijft de gevaarlijke Dr. Diabolical die een machine heeft gebouwd die menselijke adrenaline en angst kan opslaan. Met deze emoties voedt ze haar vreselijke wezens die ze wenst los te laten op de wereld, om zo een Apocalyps te doen ontstaan. De machine uit het achtergrondverhaal is uiteraard de achtbaan zelf.

 

De volledige bouw van het project kan je hier volgen.

 

Bron en filmpje: Thrill Seekers United