Eerste trackdelen RMC-achtbaan Fun Spot America Atlanta komen aan in het park

In het Amerikaanse pretpark Fun Spot America Atlanta is de bouw van de nieuwe RMC-achtbaan ArieForce One volop bezig. We zagen al hoe de funderingen gegoten werden en de draagstructuur opgebouwd wordt, maar nu kwamen ook de eerste trackdelen aan in het park.

 

In het Amerikaanse pretpark Fun Spot America Atlanta ligt heel wat nieuw staal te wachten op installatie, de eerste trackdelen van de nieuwe RMC-achtbaan ArieForce kwamen namelijk aan. Deze achtbaan van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction zal dit seizoen geopend worden.

ArieForce One zal tijdens de rit van 1.036,3 meter lang een snelheid behalen van 103 km/u. In totaal wordt de hybride achtbaan 47,2 meter hoog en krijgt ze een drop van 44,5 meter. Naast de spectaculaire 83° first drop komen er ook nog vier inversies voor in het parcours. Het gaat om een Dive Loop, een indrukwekkende Zero-G Stall, een Zero-G Roll, waarbij je gewichtloosheid ervaart gedurende de inversie, en een Barrel Roll. Op de achtbaan komen twee ultramoderne treinen die elk 20 passagiers kunnen vervoeren. De rollercoaster kost 13 miljoen dollar.

De naam van de achtbaan ArieForce One is een eerbetoon aan de vader van John Arie Jr., CEO en eigenaar van Fun Spot America en diens liefde voor vliegen.

 

De volledige bouw van het project kan je hier volgen.

 

Bron en foto’s: Fun Spot America Atlanta, Georgia Coaster Connection