Energylandia breidt het waterpark uit met 16 glijbanen

Het Poolse Energylandia zal dit jaar niet enkel uitbreiden met achtbanen. Ook het waterpark zal voorzien worden van een nieuwe glijbaantoren. In totaal komen er zelfs 16 glijbanen bij.

 

Energylandia is al een paar jaar een echte hotspot voor achtbaanliefhebbers. Dit jaar gaan ze daar al de negentiende achtbaan van het park openen. Naast het pretparkgedeelte heb je er ook een waterpark. Dat waterpark gaat nu ook opnieuw uitbreiden met een nieuwe glijbaantoren Bamboo Bay. In totaal zal het waterpark maar liefst 16 nieuwe glijbanen krijgen, wat het totaal op maar liefst 36 glijbanen brengt.

Op een ontwerp van de toren zien we dat er een multislide met zes glijbanen zal zijn. Ook komen er twee trechterglijbanen en twee glijbanen met een cone. Een cone is een glijbaan waarin je begint te schommelen. Zo glij je langzaam dichter naar de uitgang. De nieuwe uitbreiding komt te liggen tussen de stuntshow en het tropisch zwembad. In 2021 werd het waterpark ook al eens uitgebreid met Exotic Island. Toen werden er vijf glijbanen toegevoegd.

 

Bron & foto: Energylandia