Onderdelen voor 19de achtbaan aangekomen in Energylandia

In het Poolse pretpark Energylandia zijn de onderdelen voor de nieuwe familieachtbaan aangekomen. De achtbaan met de naam Honey Harbour komt in een nieuw themagebied. De nieuwe Junior Coaster wordt de 19de achtbaan van het park.

 

Naast de reeds vorige jaar opgebouwde mijntreinachtbaan Choco Chip Creek zal het Poolse pretpark Energylandia ook een nieuwe familieachtbaan openen. Deze zal de naam Honey Harbour krijgen. De achtbaan komt te liggen in het nieuwe gebied Sweet Valley dat het park volop is aan het opbouwen. Op foto’s gemaakt door Poolse fans is te zien dat de onderdelen voor de achtbaan in Energylandia zijn aangekomen.

Honey Harbour werd ontworpen en gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma en is van het type Junior Coaster. De achtbaan zal een snelheid van 46 km/u behalen en wordt 11,7 meter hoog. Het parcours wordt 254 meter lang en een ritje zal net geen minuut duren. Een achtbaan met dezelfde lay-out opent dit jaar ook in het Ierse pretpark Tayto Park.

Eenmaal geopend zal het Poolse park drie achtbanen van het type Vekoma Junior Coaster in het assortiment hebben. Eerder werd er in 2015 Energuś (335m) geopend en in 2019 volgde de achtbaan Frida (247m).

Wanneer we de nieuwe achtbaan kunnen gaan ontdekken is momenteel nog niet geweten. Energylandia heeft niet de gewoonte om zijn nieuwigheden in het begin van het seizoen of steevast aan het begin van de zomervakantie te openen.

 

Bron: Fomo Coaster