Energylandia opent nieuw reuzenrad Wonder Wheel in 2022

Energylandia heeft dit jaar weer grote plannen. Zo opent het park met Sweet Valley een volledig nieuw themagebied. Men wil daarnaast echter ook het hoogste reuzenrad van Polen openen. Dit nieuwe reuzenrad zal een plekje krijgen naast de achtbaan Zadra.

 

Acht nieuwe attracties heeft het Poolse pretpark Energylandia voor dit jaar op de planning staan. Naast de achtbaan Zadra zal het park het reuzenrad Wonder Wheel openen. Dit rad zal een hoogte hebben van 56 meter, wat het meteen het hoogste reuzenrad van Polen maakt. Het verslaat de huidige recordhouder Wheel of Szczecin met één meter.

 

Uiteraard is het grootste project voor dit jaar de nieuwe themazone Sweet Valley, waar meerdere attracties openen, waaronder twee achtbanen. De grote blikvanger wordt de achtbaan Choco Chip Creek. Deze achtbaan komt uit de stallen van Vekoma en is van het type Mine Train. De baan heeft een hoogte van 16,5 meter en een lengte van 1.200 meter. De trein zal een maximumsnelheid bereiken van 55km/u. De tweede achtbaan van het gebied wordt Honey Harbour. Deze baan is eveneens van Vekoma en van het type Junior Coaster. Honey Harbour wordt 11,7 meter hoog, 254 meter lang en bereikt een snelheid van 46 km/u.

Eén van de andere nieuwe attracties wordt de kopjesmolen Tea and Treats, een andere wordt een dubbeldek draaimolen met de naam Candy Carousel. Verder komt er een Crazy Barn-attractie met de naam Crazy Barn en Choco Valley Mini Tour wordt dan weer een bootvaartje. Bij Lollypop Farm maak je een ritje over de boerderij in een tractor en kan je rondjes draaien in de draaimolen Tree Grove.

Ook het waterpark zal uitgebreid worden. Hier komen meerdere nieuwe glijbanen.

 

Bron en foto: Energylandia