Uitgelicht: Ronde des Rondins – Fraispertuis City

De kleinste achtbaan van het Franse pretpark Fraispertuis City is Ronde des Rondins. Deze achtbaan is een kleine Zierer Coaster, die voordat ze naar het park kwam al een leven had in Parc Astérix. In Fraispertuis City werd ze in 2014 geopend, maar behield haar oorspronkelijke naam.

 

 

Met een hoogte van 3,3 meter en een lengte van 60 meter is Ronde des Rondins de kleinste achtbaan van het park. Deze achtbaan legt drie rondjes af aan 26 km/u. Kinderen mogen op deze achtbaan al een ritje maken wanneer ze 90 centimeter groot zijn. Over de achtbaan rijdt een treintje dat plaats biedt aan tien personen.

In Fraispertuis City opende deze achtbaan, gebouwd door Zierer, in 2014. Maar eigenlijk is de achtbaan veel ouder dan dat. Ze werd namelijk voor het eerst in gebruik genomen in 1989 onder dezelfde naam in het Franse pretpark Parc Astérix, dat ze in 2013 verwijderde.