Sfeerverslag: Rulantica – 6 september 2021

Op onze tweede dag van onze tweedaagse in Europa-Park besluiten Hannelore en ik Rulantica te bezoeken. Dit gigantische waterpark vind je op een boogscheut van Europa-Park en is voor hotelgasten gemakkelijk te bereiken met de bus. Tijd voor ons allereerste bezoek aan Rulantica.

 

Iets voor 9u in de morgen nemen we de gratis shuttle bus richting Rulantica. Voor hotelgasten is deze dienst gratis waardoor we op een heel gemakkelijke manier bij het waterpark geraken. Wat later staan we dan ook voor de ingang van Rulantica. Als hotelgast mag je een uur eerder binnen. Wel dien je op voorhand een online ticket aan te kopen met reservering. Eenmaal binnen tonen we ons hotelbandje en kunnen we verder richting de kleedkamer. Het is hier alvast heel mooi gedecoreerd maar de magie voel je hier nog niet. We kleden ons om en gaan verder richting het waterpark.

Wanneer we het waterpark betreden merken we direct op hoe groot het hier wel niet is. Ons plan was om eerst eens het park te verkennen maar doordat we nergens andere mensen bespeuren besluiten we geen tijd te verliezen en wat activiteiten te proberen. Als eerste nemen we een band en gaan we eens rustig rond dobberen in Snorri’s Saga. Deze lazy river neemt je mee doorheen heel Rulantica. Onderweg drijf je door enkele tunnels waar je kan kijken naar schermen waar je merkt dat er in dit waterpark overal wel wat leeft. Ook Snorri kom je regelmatig tegen langs de rivier. Hij maakt je zelfs nat!

Het werd al wat drukker en we besloten het buitengebied te verkennen. Achteraan het buitengebied vinden we Svalgurok en Snorri Strand. Beiden zijn sinds dit jaar geopend en zijn prachtig afgewerkt. Het hele waterpark is trouwens prachtig. Ik besluit snel de glijbanen bij Svalgurok uit te testen want het volk zit duidelijk nog binnen. Zo kom je in glijbaan Stormrok in een trechter terecht en zorgen de overige glijbanen ook voor veel plezier.

Nadat we de glijbanen buiten uitgebreid getest hebben, besluiten we de glijbanen van Rangnakor te testen. Dit glijbanencomplex vind je in de rechterhoek van het binnengedeelte waar je 2 banden glijbanen en 2 glijbanen waar je rechtstaand in valt. Als eerste besluiten we de bandenglijbaan te testen. Die zorgen voor een snelle afdaling met veel bochten, beide banden glijbanen zijn bijna identiek aan elkaar. Daarna besluit ik Dugdrob uit te proberen, 1 van die glijbanen waar je aan de hand van een klep rechtstaand in valt. Een heel spannende ervaring en de afdaling in de glijbaan is 1 van de snelste die ik al heb meegemaakt. Eventjes dacht ik zonder adem te vallen maar de glijbaan was fantastisch. In dezelfde hoek vind je ook Vildstrom, de wildwaterrivier die door het buitengedeelte van Rulantica loopt. Dit is wederom een heel leuke attractie.

Het waterpark is prachtig, overal zie je wel decoratie zoals een boot of zelfs een gebied waar je zwemt door de bomen.

Aan de linkerkant van het waterpark vinden we wederom een hoek met heel wat glijbanen. Deze hoek heeft de naam Vinterhal gekregen en heeft maar liefst 6 glijbanen. Als eerste testen we Stormvind, wederom een bandenglijbaan. Dit is de eerste glijbaan waar ik airtime op ervaar waardoor ik dit nu al de beste glijbaan van Rulantica vind. Ook Svalgur Rytt is fantastisch waar je in een ronde band naar elkaar kijkt en soms wel heel erg steil naar beneden duikt. Daarna is het tijd voor Vinter Rytt, ook hier duik je in een band naar beneden. De band is dit keer in de vorm van een kruis en neem je na het eerste deel van de afdaling plots een grote schuine wand. Kriebels in je buik gegarandeerd. We hebben 3 fantastisch goede glijbanen uitgetest, waarvoor ik zeker nog eens terugkom naar Rulantica.

Voordat we de cocktails aan de cocktailbar uittesten hebben we nog iets speciaals gereserveerd. Snorri Snorkling is een VR ervaring onder water met zoals de naam al doet vermoeden een snorkel. Met een Vr-bril op word je meegenomen naar de onderwaterwereld van Snorri. Een heel plezante ervaring, al vond ik die nu wel geen 6 euro waard. De cocktails daarentegen waren heel lekker en van zodra de bar nog maar geopend was, was dit het drukste horecapunt in Rulantica. De cocktail kan je overigens uitdrinken in het water aan de bar of aan een tafeltje.

Aangezien we nu alles hebben kunnen uitproberen besluiten we het waterpark te verlaten. We willen immers nog een halve dag naar Europa Park. Voordat we terugkeren richting Hotel Colosseo besluit ik nog een kijkje te gaan nemen bij Kronasar, het museum hotel. Ik nam eventjes de tijd om enkele foto’s te nemen alvorens we terugkeren.

Zo zit ons half dagje Rulantica er weer op. Het was een fantastische ervaring in een prachtig waterpark waar zelfs sommige pretparken nog iets van kunnen leren. Kom je naar Europa-Park, sla dan zeker Rulantica niet over. Het is zoveel meer dan een waterpark. Hier kom ik zeker nog eens terug! Maar nu is het tijd voor een pizza in Pizzeria La Romantica in Hotel Colosseo.