Intamin stelt nieuwe lay-outs Single, Double en Triple Launch Coasters voor

De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides heeft verschillende nieuwe lay-outs voor gesteld voor haar lanceer achtbanen. Het gaat om drie verschillende modellen van gelanceerde achtbanen: de LSM Single Launch Coaster, de LSM Double Launch Coaster en de LSM Triple Launch Coaster.

 

De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides is al jaar en dag de wereldleider in de bouw van record brekende en spectaculaire (gelanceerde) achtbanen. In zowat elk record-lijstje staat de fabrikant met hoofdzetel in Liechtenstein dan ook consistent in de bovenste gelederen van de ranking.

Onlangs bracht de fabrikant nu drie verschillende nieuwe standaard lay-outs naar buiten voor haar gelanceerde achtbanen. Het gaat om de LSM Single Launch Coaster, de LSM Double Launch Coaster en de LSM Triple Launch Coaster.

 

LSM Single Launch Coaster:

De Single Launch Coaster heeft zoals de naam het al doet vermoede 1 lancering net na het buitenrijden van het station. Deze standaard lay-out wordt 600 meter lang en zal 15 elementen bevatten. Na de lancering, waarbij een snelheid van 80 km/u behaalt wordt in amper 2 seconden, komt de trein op een tophat terecht waar de bezoekers -0,5 G zullen ervaren. Daarna volgt met een Dive Loop de eerste inversie, gevolgd door een grote airtime heuvel en de tweede en laatste inversie is een kurkentrekker. De rit wordt afgesloten met nog verschillende snelle s-bochten, airtime heuvels en andere kleinere elementen. Er zijn in totaal 8 verschillende airtime momenten op het parcours terug te vinden.

 

LSM Double Launch Coaster:

De Double Launch Coaster heeft zoals de naam het al doet vermoede 2 lanceringen. Deze standaard lay-out zal 13 dynamische elementen bevatten en 7 verschillende airtime momenten. Na het verlaten van het station komt de eerste van de twee lanceringen die de bezoekers tot een snelheid van 64 km/u brengt. Daarna komt meteen de eerste en enige inversie met een Dive Loop, gevolgd door een grote airtime heuvel waar -0,6 G gehaald zal worden. Een hoop s-bochten en andere elementen volgen waarna de trein bij de tweede lancering komt die de bezoekers deze keer tot een snelheid van 76 km/u brengt. Het speciaal element van deze lay-out wordt een lange ondergrondse bocht die tegen hoge snelheid genomen zal worden. Hierna volgt een s-hump, dit is een gedraaide airtime heuvel waarbij de inzittende -0,6 G zullen ervaren terwijl er op dat moment van richting veranderd wordt. Op het einde volgt nog een Outward Wall Stall en een scherpe bocht vooraleer de trein in de remmen terecht komt.

 

LSM Triple Launch Coaster:

De Tripple Launch Coaster heeft 1 lanceerstrook waarop de bezoekers 3 maal gelanceerd zullen worden, tweemaal voorwaarts en eenmaal achterwaarts. Deze standaard lay-out zal 15 dynamische elementen bevatten en 6 near miss momenten waarbij de track rakelings langs andere elementen passeert. Bij het uitrijden van het station komt de trein via een switch track op de lanceerstrook terecht. Hier wordt de eerste voorwaartse lancering gegeven waarbij de bezoekers over een airtime heuvel gaan en tot stilstand komen op een hoger stuk track. Vandaar rijdt de trein weer achteruit, over de airtime heuvel en wordt deze voor de tweede keer – maar dit keer achterwaarts – gelanceerd tot op een verticale spike. De trein rolt nu voorwaarts naar de lanceerstrook waar deze voor een derde keer gelanceerd wordt tegen een snelheid van 79 km/u over de airtime heuvel richting de rest van het parcours. Het eerste element na de driedubbele lancering is een tophat vooraleer de trein in een grote verticale looping terecht komt. Niet veel later volgt de tweede inversie met een kurkentrekker en ook een derde inversie (eveneens een kurkentrekker) volgt. Net voor het einde krijgen we nog een grote airtime heuvel waarbij de bezoekers -0,9 G zullen ervaren en net voor het ingaan van de remmen wordt er nog even -0,75 G behaalt.

 

Bron: Intamin