Foto’s: Kaiserburg Bob, Nocky Flitzer en Katschi’s Goldfahrt – augustus 2021

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Ook Oostenrijk mocht niet op de planning ontbreken. Een hele hoop pretparken en rodelbanen werden bezocht en ook vandaag delen we graag enkele foto’s van hun avontuur.

 

Bad Kleinkirchheimer Bergbahnen

Bij Bad Kleinkirchheimer Bergbahnen in de Oostenrijkse regio Carinthia, vinden we de Kaiserburg Bob. Deze Alpine Coaster werd voor de verandering eens niet gebouwd door Wiegand of Brandauer, maar wel door het nieuwe bedrijf Mountain Innovations uit het Duitse Beieren. Deze unieke Alpine Coaster werd gebouwd in 2020 en is in totaal 1400 meter lang. De lift heeft een lengte van 600 meter, de afdaling is 800 meter lang. Tijdens de rit kan er een snelheid bereikt worden van 40 km/u.

Turracher Höhe

De Nocky Flitzer vinden we terug bij Turracher Höhe in Reichenau in de Oostenrijkse regio Carinthia. Het betreft een Wiegand Alpine Coaster die gebouwd werd in 2007. De totale lengte bedraagt 1560 meter.

Katschberg

Op de Katschberg in Rennweg am Katschberg in de Oostenrijkse regio Carinthia, vinden we de rodelbaan Katschi’s Goldfahrt. Het betreft een korte monorail Alpine Coaster van de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. Over de exacte lengte is geen informatie bekend. Langs het parcours staan verscheidene figuurtjes opgesteld.