Mogelijke bouwplannen voor eerste B&M Surf Coaster opgedoken

Is dit de lay-out voor de allereerste Surf Coaster van Bolliger & Mabillard? Volgens de Amerikaanse fansite BGWFans.com is deze kans zeer groot. “Project Penguin” zou de nieuwste toevoeging voor SeaWorld Orlando worden in 2021 voordat COVID-19 roet in het eten gooide. Of dit project in de toekomst terug wordt opgepikt of definitief van de baan is, is op dit moment nog niet bekend.

 

De Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard (B&M) diende in 2019 de aanvraag in voor een mysterieus handelsmerk: Surf Coaster. Daarna dook er begin 2020 een patent van B&M op waar de fabrikant een gloednieuwe variant van hun Stand-Up beugels liet zien. Velen veronderstelden logischerwijs dat deze nieuwe achtbaanbeugels bij het handelsmerk Surf Coaster zouden horen. In dezelfde tijdsperiode kwamen vervolgens ook de eerste geruchten boven water dat SeaWorld Orlando de eerste Surf Coaster installatie van B&M zou openen in 2021. Toen kwam echter de coronapandemie en werden alle toekomstige projecten (vermoedelijk) in de ijskast gezet. Er is nog steeds geen nieuws of dit project al dan niet zou doorgaan, maar de voorbije week zijn de volledige gedetailleerde bouwplannen van SeaWorld Orlando’s “Project Penguin” opgedoken.

Fansite BGWFans.com heeft de volledige bouwaanvraag van deze (vermoedelijke) Surf Coaster te pakken gekregen. De plannen onthullen een heel ander type achtbaan dan B&M normaal gesproken neerzet: een kleinere achtbaan met scherpere bochten, een lancering (met vermoedelijke airtime heuvel), een smallere trackbreedte en vermoedelijk een twee-bij-twee configuratie van de karretjes op de achtbaantrein. In onderstaande foto’s is het bovenaanzicht van de voorgestelde baanlay-out en het station van de achtbaan te zien. Daarbij is duidelijk zichtbaar dat de poortjes per twee gegroepeerd zijn, iets wat meestal niet voorkomt bij B&M. De bouwplannen geven voor de rest geen uitsluitsel over de soort treinen die over de baan gaan rijden, maar BGWFans (en verschillende andere bronnen) vermoeden dat het om een Stand-Up achtbaan zou gaat waar je met twee naast elkaar staat.

Op basis van de bouwplannen heeft BGWFans een animatievideo van de werkelijke achtbaanlay-out gemaakt. Let op dat de hoogteverschillen geschat zijn, want deze waren niet meegegeven op de bouwplannen. De achtbaan begint met een lancering (inclusief airtimeheuvel) en een eerste Hammerhead-bocht, wat vermoedelijk het hoogste punt van de baan wordt. Daarna volgt een twisted airtime heuvel en de enige inversie op de achtbaan: een kurkentrekker. Vervolgens volgen nog twee bochten, waarvan de tweede weer een Hammerhead Turn lijkt te zijn. Aansluitend rijdt de trein over een airtime heuvel, door een 270° Helix naar de laatste twisted airtime heuvel, gevolgd door een bocht in de remmen. Hieronder is de video van de voorgestelde lay-out te zien.

 

Het is belangrijk op te merken dat er momenteel nog geen nieuws is of deze toevoeging ooit nog gebouwd gaat worden in SeaWorld Orlando. De achtbaan dat het park in 2020 zou openen, Ice Breaker, opent pas komend seizoen (in 2022) voor het publiek. Het is dus nog gissen met welke investeringsstrategie SeaWorld uit de coronapandemie komt. Wil je in de tussentijd nog meer details over “Project Penguin” nalezen, kan dat op de website van BGWFans.com.

 

Bron en foto’s: BGWFans.com