Fotoalbum: Rodelen in Bosnië en Herzegovina – augustus 2021

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Het meest bijzondere en minst voor de hand liggende land was Bosnië en Herzegovina waar in de jaren 90 nog felle oorlog woedde. Dit land in het westen van de Balkan behoort niet tot de Europese Unie maar ligt geografisch gezien wel in Europa.

 

Bosnië en Herzegovina heeft geen zuivere achtbanen maar wel twee Alpine Coasters. Het was dan ook onze bedoeling om zowel de Alpine Coaster van Sunnyland Sarajevo te doen als de nieuwe Alpine Coaster van Olimpijski Centar Jahorina. Helaas was de Planinski Bob van Olimpijski Centar Jahorina, die in de zomer van 2020 geopend werd, niet opgebouwd. Dit had normaal een 2300 meter single rail Alpine Coaster moeten zijn van Sunkid die een hoogte verschil van 332 meter zou overbruggen. Er zat niets anders op dan met lege handen ons op weg te begeven naar Sunnyland Sarajevo.

 

Sunnyland Sarajevo

Sunnyland Sarajevo opende in 2016 een Alpine Coaster. Het gaat om een eerste generatie Alpine Coaster van de Duitse fabrikant Wiegand. De Alpine Coaster heeft een bescheiden lengte gekregen van 590 meter met een lift van 230 meter. De rit start met de afdaling en eindigt met de optakeling.