Spectaculaire launch coaster Steel Taipan geopend in Dreamworld

Het Australische pretpark Dreamworld heeft net voor de jaarwisseling de spectaculaire nieuwe achtbaan Steel Taipan geopend. Steel Taipan lijkt wat op een Blue Fire-kloon uit Europa-Park, maar met één groot verschil. Zo word je niet eenmaal gelanceerd, maar drie keer. Nog speciaal is het feit dat het achterste stoeltje kan spinnen tijdens de rit.

 

Steel Taipan is de eerste triple launch coaster in het zuidelijk halfrond. De 1200 meter lange achtbaanlay-out is grotendeels gebaseerd op het bekend Blue Fire-model van de Duitse achtbaanleverancier Mack Rides. De twee grootste verschillen zijn dat de lancering die de trein tot 100 km/u brengt, vervangen is door een triple launch-systeem dat de trein naar een snelheid van 105 km/u brengt en de draaiende karretjes waarvan elke trein er eentje heeft. Tijdens de rit ervaren inzittenden maximaal 3,8G en gaan ze vier keer overkop. De totale hoogte is 39 meter en de meest gekantelde bocht is 94°.

 

Nadat de bouw door financiële problemen enorme vertraging opliep, werd de achtbaan met meer dan een half jaar vertraging dan toch geopend. Het feestelijk evenement vond plaats op 15 december 2021. Steel Taipan breekt hiermee het record van snelste spinning coaster ter wereld en verbreekt zo het amper 5,5 maand oude wereldrecord van The Ride To Happiness by Tomorrowland in het Belgische pretpark Plopsaland De Panne.

 

Alles over het project kan u hier terugvinden.

 

 

Bron: rcdb