Bouwwerken nieuwe achtbaan Julianatoren van start gegaan

Het Nederlandse pretpark Julianatoren gaat volgend jaar een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een kinderachtbaan met draaiende karretjes. Deze staat al op de planning sinds 2014 maar moest telkens worden uitgesteld wegens klagende verenigingen. Nu is een belangrijke stap gezet want de bouwwerkzaamheden zijn eindelijk van start kunnen gaan.

 

Julianatoren is een Nederlands pretpark in de gemeente Apeldoorn. Het park kocht in 2014 een nieuwe achtbaan, maar wegens het ontbreken van het bestemmingsplan mocht de attractie niet gebouwd worden. Een milieuorganisatie en een aantal buurtbewoners slaagde er telkens opnieuw in het bestemmingsplan naar de prullenbak te verwijzen.

De gerechtelijke procedures bleven al die jaren aanslepen, maar dit voorjaar werd er eindelijk een doorbraak bereikt in deze zaak. Ondertussen is Julianatoren begonnen aan de bouw van de attractie zodat deze in 2022 geopend kan worden. Op onderstaande video is te zien hoe de funderingen gegoten worden.

 

Ondertussen werd ook de naam van de rollercoaster onthuld. Deze is Texas Twister geworden. Texas Twister is een kleine achtbaan die gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Het treintje op de achtbaan zal draaiende karretjes bevatten waardoor de bezoekers ronddraaien tijdens het ritje. De attractie is speciaal bedoeld voor kinderen rond de 7 jaar.

Julianatoren heeft momenteel al een achtbaan met Jul’s RollerSkates. Dit is een Junior Coaster gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma in 1993. Deze achtbaan is 207 meter lang en 8,5 meter hoog. Tijdens de rit wordt er een snelheid bereikt van 34,9 km/u. Sommige achtbaanfans zien ook de Butterfly-attractie Vlinder, die gebouwd werd door Sunkid, als een achtbaan.

 

Video: Julianatoren