Osteria Ai Pioppi bouwt nieuwe zelfgemaakte achtbaan

Het Italiaanse restaurant en speeltuin heeft een nieuwe achtbaan gebouwd. Het gaat om de 5de rollercoaster van het speelpark die volledig door de eigenaar van het restaurant gebouwd werd. De achtbaan moet in 2022 openen en zo moet ook het pretparkgedeelte na een sluiting van 2 jaar opnieuw openen.

 

Osteria Ai Pioppi is een restaurant in Italië met een enorm grote speeltuin met allemaal zelfgemaakte attracties door de uitbater van het restaurant en werd opgericht in 1969. Het park had al 4 achtbanen en daar komt nu een 5de bij.

 

In 1995 opende Osteria Ai Pioppi haar eerste achtbanen met de Bob. Dit is een duellerende shuttle coaster waarbij twee karretjes naast elkaar tegelijkertijd een berg naar beneden razen.

 

Vijf jaar later in 2005 opende een nieuwe achtbaan met Pendolo. Ook dit was een zelfgebouwde shuttle coaster, deze keer met enkele track. Hier staan bredere bakjes op de track waar je met meerdere personen naast elkaar kan plaatsnemen. Het is de hoogste en snelste achtbaan van het park.

 

In 2010 opende opnieuw een achtbaan. Deze keer ging het om Carrello della Gobba, eveneens een zelfgebouwde shuttle coaster. Deze keer met een bakje voor 1 persoon en met een airtimeheuvel.

 

Dat jaar werd er ook gestart aan de bouw van nog een andere rollercoaster, de Catapulta. Dit zou de eerste gelanceerde achtbaan van het park moeten worden, maar de attractie werd nooit geopend voor het publiek. De achtbaan staat vandaag de dag nog steeds in het park, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat deze nog ooit zal openen.

 

Voor 2022, 12 jaar na de opening van de laatste achtbaan, staat er nu een nieuwe achtbaan gepland in Osteria Ai Pioppi. Het gaat om Gioco Delle Onde dat eveneens een zelfgemaakte shuttle coaster is. Hier kunnen twee personen naast elkaar zitten. De achtbaan werd ondertussen al volledig opgebouwd.

 

Bron: rcdb

Foto: Mike Becker (rcdb)