Uitgetest – Fridolin’s Verrückter Zauberexpress- Fantasiana

In het Oostenrijkse pretpark Fantasiana opende dit jaar een gloednieuwe achtbaan voor de hele familie. Deze bevat 5 lanceringen en is terug te vinden in een nieuw themagebied die naast de achtbaan ook een speeltuin en enkele horecapunten bevat.

 

Fantasiana is een eerder klein park in Oostenrijk die toch enkele unieke attracties bevat zoals de indoor droptoren “Knightsride Tower” of de unieke horrorbeleving “Schloss Dracula”. Dit jaar opende het park echter een nieuwe lanceerachtbaan met daarbij ook nog eens een nieuw themagebied. De nieuwe achtbaan bevat maar liefst 5 lanceringen waarvan één achterwaarts en kan je al beleven vanaf 90 cm.

Bij de bouw van dit project waren heel wat bekende namen betrokken waaronder ART Engineering, Mack Rides en Universal Rocks. Fridolin’s Verrückter Zauberexpress, zoals de baan heet, heeft een lengte van 245 meter en haalt een topsnelheid van 60 km/u.

De beleving begint al bij het betreden van de nieuwe zone die je terug katapulteert naar de middeleeuwen. Natuurlijk is de achtbaan onmiddellijk te zien, maar je moet eerst door de zone om de inkom te vinden. Ook het gebruik van water in de zone is zeer leuk gedaan.

De wachtrij loopt grotendeels onder de achtbaan door waardoor de spanning zich reeds opbouwt. Daarna kom je binnen in het stationsgebouw waar je terecht komt in het huis van Merdolin de tovenaar. Samen met de parkmascotte Fridolin mag je een rit maken op de nieuwe toverexpress van Merdolin.

Eenmaal plaatsgenomen in het treintje begint de beleving pas echt. Aan de hand van projecties komt het hele gebouw tot leven en na een eerste mislukte spreuk van Merdolin ga je via een lichte lancering achterwaarts uit het station. Gelukkig kan men snel de juiste toverspreuk vinden waardoor we alsnog een eerste lancering naar voor krijgen. Na een eerste bocht buiten het station kom je met een snelheid van ongeveer 60 km/u langs waterpartijen en ga je doorheen gebouwen. Daarna volgt nog een tweede lancering, waarbij je na enkele leuke bochten opnieuw het station bereikt. Daar word je nogmaals gelanceerd om de baan een tweede rondje te doen.

Conclusie

Voor de doelgroep van het park is het zeker een mooie aanwinst en in principe kan de hele familie genieten van deze baan. Zowel het thema, de pre-show in het stationsgebouw als het baanverloop is prachtig en van een zeer hoog niveau. Het feit dat mijn dochter van bijna 3 jaar maar geen genoeg kon krijgen van de achtbaan wil genoeg zeggen. Deze achtbaan voor de ganse familie met toch de nodige thrill kan ik enkel maar aanraden en ik kan niet wachten om het park nogmaals te bezoeken.