Sfeerverslag Walibi Belgium (Halloween) – 17 oktober 2021

Na een lange tijd zonder bezoek aan Walibi konden we op 17 oktober eindelijk terug afzakken naar dit park in Waver. We konden niet alleen opnieuw ritjes maken op Kondaa, maar we konden ook onmiddellijk genieten van één van de beste Halloweenevenementen in de Benelux. Men beloofde een evenement dat grootser was dan ooit en dat hebben ze in mijn ogen meer dan waar gemaakt.

 

Bij aankomst was er toch al heel wat volk op de been, maar toch verliep de controle van de Covid-pass heel vlot en konden we snel het park betreden. Alvast een eerste pluim voor het team van Walibi om dit zo vlot en georganiseerd te laten verlopen.

Traditiegetrouw beginnen we dan ook met de linkerkant van het park en konden we op korte tijd heel wat attracties afvinken. Aangezien onze dochter van 2 jaar mee was hebben we ook onmiddellijk haar eerste ritje op Fun Pilot meegenomen. Hier opnieuw een pluim voor de operator die ons de tip gaf om een bandje te vragen aan de EHBO-stand. Daar hebben ze onze dochter nauwkeuriger gemeten en kreeg ze een bandje met haar naam, ons nummer en alle attracties die ze al mocht doen. Superservice van het park en zorgt er ook voor dat je vlotter op de attracties kan.

Na enkele ritjes Kondaa kregen we honger en besloten we om het nieuwe Freaky Pizza Buffet uit te proberen. Hierdoor moesten we door de eerste nieuwe scare zone. Psycho Circus is gevestigd op het plein voor de 4D cinema en staat vol met woonwagens en circustenten. Ook het aantal acteurs die hier rondlopen zijn niet op twee handen te tellen en ze belagen je van alle kanten. Er is zelfs een kleine walkthrough gemaakt waarbij je een freak show bezoekt, maar hier was nog wat werk aan.

Daarna was het dus tijd voor het buffet waar je de keuze hebt tussen 3 soorten pizza en 3 soorten pasta à volonté. Terwijl je zit te eten is er ook heel wat interactie met de acteurs die rondlopen in het restaurant dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een groot circus.

Na een heerlijke maaltijd was het tijd voor de tweede scare zone van het park: ‘Rebellion Land”. Bij de ingang van deze zone staan al heel wat acteurs die je lokken naar de zone aangezien deze zich op een doodlopend stuk bevindt. Dat is dan ook het enige minpunt, want voor de rest is deze prachtig vormgegeven en de sfeer die er hangt doet me enorm denken aan Traumatica in Europa-Park. Aangezien hier extra horecapunten en overdekte zitplaatsen gecreëerd zijn zal deze zone volgens mij nog sfeervoller zijn tijdens nocturnes en kan dan ook niet wachten om terug te keren.

Daarna vervolgen we onze weg naar de achterkant van het park waardoor we onmiddellijk in de volgende scare zone terechtkomen. ‘Last Shelter’ is opnieuw een prachtige zone met heel wat acteurs die de nodige schrikeffecten gebruiken om de bezoekers op te jagen. De ‘Tuf Tuf Club’ is dit jaar geen spookhuis, maar een extra horecapunt met overdekte zitplaatsen. Ook dit zal tijdens de nocturnes een welgekomen toevoeging zijn.

Ondertussen is het bijna tijd voor de nieuwe show ‘Lucifer’. We kennen Christian Farla al van zijn passage in Phantasialand dus onze verwachtingen lagen hoog. Gelukkig werden deze volledig ingelost en we kunnen enkel zeggen dat deze show perfect past bij het aanbod van dit jaar.

Hierna werd het tijd om de huizen een bezoek te brengen. De meeste huizen ken we nog van de voorgaande jaren, maar zowel Nagulai als The Curse of Amun blijven pareltjes met prachtige decors, geweldige sfeerzetting en heel veel acteurs die je de nodige scares geven. Ik was wat teleurgesteld dat Mine Blast nogmaals terug kwam, maar ik moet zeggen dat ik tijdens mijn bezoek één van mijn betere runs heb gehad door dit huis.

Dit jaar pakt Walibi uit met het nieuwe spookhuis ‘Lost Forest’ die zich grotendeels buiten bevindt. Ook al was de sfeerzetting zeer goed en waren er opnieuw heel veel acteurs aanwezig, was dit voor mij het zwakste spookhuis van de dag. Dit is vooral een huis om ’s avonds te bezoeken dus we zullen zeker nog eens bezoek brengen tijdens een nocturne.

Na nog enkele ritjes Kondaa en een bezoekje aan de nieuwe kinderzone Happy Halloween was het jammer genoeg al weer tijd om naar huis te gaan. Ons bezoek toonde aan hoe hard we het park hadden gemist en hoe goed dit park de laatste jaren is geworden. De zeer goede medewerkers, mooie gethematiseerde gebieden en topattracties zorgen er voor dat we iedere keer opnieuw een geweldige dag hebben.

Bedankt Walibi en tot zeer snel.