Park Rozrywki Julinek pakt uit met nieuwe achtbaan

Het Poolse pretpark Park Rozrywki Julinek heeft er een nieuwe attractie bij. Het gaat om haar Dragon Coaster die de oude achtbaan van het park vervangt. Het pretpark is gevestigd in Leszno in de provincie Wielkopolskie, niet ver van de hoofdstad Warschau.

 

Park Rozrywki Julinek is een vrij jong pretpark. Het biedt verschillende attracties aan voor jonge avonturiers zoals een klimmuur en een hoogteparcours. Maar ook klassieke attracties zijn er te vinden zoals een olifantenmolen, botsauto’s, draaimolen en een achtbaan.

Van 2018 tot en met 2020 stond de achtbaan Tornado in het park. Deze werd gebouwd door de geheimzinnige firma Yamasakutalab die voornamelijk achtbanen bouwt in Oost-Europa maar waarvan voor de rest geen gegevens bekend zijn. Voor haar verblijf in Polen reisde Tornado ook rond op de kermissen in Tsjechië en Estland.

Dit jaar verving het park Tornado door een nieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan heeft de naam Dragon Coaster gekregen en is een single helix coaster van een onbekende fabrikant.

Bronnen: Park Rozrywki Julinek, rcdb, coaster-count

Foto’s: Park Rozrywki Julinek