Fotoalbum: Gardaland – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Gardaland is een van de grootste pretparken van Italië. Het pretpark bevat verschillende attracties waaronder 8 achtbanen. B&M bouwde twee rollercoasters met de allereerste Wing Coaster ter wereld die de naam Raptor krijgt en de Dive Coaster Oblivion – The Black Hole. S&S Sansei Technologies bouwde de bizarre achtbaan Sequoia Magic Loop die drie unieke Saxophone inversies bevat. Vekoma mocht drie rollercoasters bouwen met de SLC Blue Tornado, de dit jaar vernieuwde looping coaster Shaman en de mijntrein-achtbaan Mammut. Verder bouwde Fabbri de spinning wilde muis achtbaan Kung Fu Panda Master en is er een lange Big Apple achtbaan terug te vinden met een zeer speciale lay-out, namelijk Ortobruco Tour. Andere attracties zijn onder andere de Intamin splash boten Fluga da Atlantide, de rapid river Jungle Rapids en de boomstammetjes Colorado Boat.