Sfeerverslag: Buurtpolitiedagen Plopsaland De Panne – 03 oktober 2021

Op een natte zondag trokken Dwainie en Hendrik richting Plopsaland De Panne voor De Buurtpolitiedagen. En eindelijk gingen we terug naar de tijd van voor de pandemie. In heel het park geen mondmaskers meer moeten dragen, een zalig gevoel was dit. Daar werden we getrakteerd op veel regen maar ook op een demonstratie van de politiehonden. Als opwarming van de demonstratie begonnen ze met het aantonen hoe de honden worden getraind.

Na de opwarming kwam het echte werk, de aanvalshonden mochten eens tonen wat ze konden. Volgens de politie bijten die honden 100kg/cm² dus de druk op je arm is heel pijnlijk als die honden je vast hebben. Daders uit auto’s halen en bijten tot ze een bevel krijgen, is voor die honden peanuts. En dat zagen we verschillende keren in de demonstratie. Als het moet kwam er nog een 2de hond bij om de dader op zijn knieën te krijgen.

Vervolgens kwamen de drugshonden aan de beurt, de honden die iedereen wel kent van op de grote festivals en van in treinstations. Iedereen mocht daarin ook deelnemen aan de oefening en dat heb ik dan ook gedaan. Er werden een paar Chinese vrijwilligers gezocht om wat drugsgeuren aan te brengen en zoals het hoort haalde de drugshond ook iedere dader uit de rij.

Tot slot van de demonstratie kwam het schattigste nog uit de mouw, een puppy van 9 weken oud die ook al is begonnen aan zijn opleiding tot politiehond, natuurlijk was dat meer speels en ging de puppy zelfs nog op de foto met Maya en Willy.

Na de demonstratie zagen we drie acteurs passeren die meespelen in de tv-serie ‘De Buurtpolitie’ die in een combi doorheen het park reden. Maar wij besloten om naar binnen te vluchten en gingen iets eten in Meneer Spaghetti. Bij het terug buiten komen was de regen over en kwam zelfs de zon piepen. Bij het verkeerspark stonden ook nog zoals ze in de volksmond zeggen twee ‘zwaantjes’ politie op motor, waar iedereen eens op de motor kon zitten.

Maar natuurlijk waren we niet alleen voor alles wat met politie te maken heeft in het park en deden we nog een paar attracties. Eerst een ritje in het Bos Van Plop waar het onmiddellijk instappen was en erna kwamen we Dries tegen en samen deden we een ritje op de gaafste achtbaan van België: The Ride to Happiness by Tomorrowland. Dan wandelden we verder richting Heidiland en het kasteelplein waar we vervolgens Heidi The Ride deden en een ritje op de DinoSplash konden we niet laten liggen. Vervolgens wandelden we verder richting de K3 Rollerskater om daar ook na 5 min aanschuiven te kunnen instappen, zoals je al kon denken was het heel rustig in het park en was het nergens langer aanschuiven dan 10 min!

Omdat ons zoontje van bijna 2 jaar ook mee was deden we samen een rondrit met de Plopsa-Express om erna nog de Prinsessia Koffiekopjes te doen. Op weg naar de konijntjes kwamen we Bumba en Bumbalu tegen. Tot slot van de dag deden wij nog de konijntjes om zo een zonnige namiddag af te sluiten.