Baandelen Dino Dash aangekomen in Tayto Park

Het Ierse pretpark Tayto Park opent volgend jaar een nieuwe Junior Coaster. De achtbaan werd gebouwd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. Inmiddels zijn de eerste baandelen bij het park aangekomen.

 

Na een juridische strijd is het op de langverwachte dubbele achtbaan in het park nog wachten tot 2023. Het park zal dan een Suspended Thrill Coaster en een Family Boomerang van Vekoma openen. Verglijkbaar met de achtbanen die reeds in Tripsdrill staan.

Maar het park opent volgend jaar wel een nieuwe Junior Coaster. De baan komt ook uit het assortiment van Vekoma. De nieuwe rit zal de naam Dino Dash krijgen. Statistieken zijn op dit moment nog niet bekend. Op een foto gemaakt door een fan zien we dat de baandelen reeds bij het park zijn aangekomen. Ze hebben een zwarte kleur.

Het aantal achtbanen in Tayto Park komt hiermee op vier terecht. Blikvanger is de 32 meter hoge houten achtbaan Cú Chulainn. Verder is er nog de familiale achtbaan Flight School en de draaiende kinderachtbaan Ladybird Loop.

© Richard Bannister

Foto: Richard Bannister