ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael lanceren digitaal platform ‘Mijn ZOO’

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zetten een nieuwe digitale stap vooruit en lanceren ‘Mijn ZOO’. “Abonnees kunnen zich op dit digitaal platform onderdompelen in exclusieve verhalen die ze nergens anders kunnen lezen over de dieren, de tuin en de parken. Daar kunnen ze op een snelle en gepersonaliseerde manier nog meer te weten komen over de ZOO-bewoners waar ze zo gesteld op zijn”, vertelt woordvoerster Ilse Segers.

 

 

“In deze bizarre coronatijden zijn wij op zoek gegaan naar een manier om onze fans een extra meerwaarde te bieden, want wij zijn hen heel dankbaar”, aldus Segers. Beide dierentuinen merkten ook dat het publiek klaar is om over te schakelen naar een digitale manier van verhalen lezen. “En dat is natuurlijk duurzamer dan op papier.”

Met ‘Mijn ZOO’ willen de zoos hun abonnees nu een primeur geven. “Wij verrassen onze dierentuinfamilie met iets compleet nieuws: een interactief digitaal platform waar zelfs de grootste fans hun hart kunnen ophalen. Ze krijgen als allereerste nieuws over hun favoriete dieren, de tuin, het erfgoed etc. Zo kunnen ze zich nog meer verdiepen in de wereld van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael waar ze fan van zijn.”

 

Punten én beloningen verdienen

Mijn ZOO – of Mon ZOO voor het Franstalige publiek – is dan niet zomaar een digitaal platform. Het is een hedendaags technisch huzarenstuk boordevol video’s, korte artikels, lange leesverhalen en diepte-interviews. “Ze kunnen ook twee gratis rondleidingen per park thuis vooraf of in de dierentuin zelf beluisteren, ingesproken door Jelle Cleymans of Tine Embrechts! Ook de gamers en de kinderen zijn ze niet vergeten, want er zijn ook spelletjes en wedstrijden te vinden op Mijn ZOO.” De inhoud verandert regelmatig, zodat er steeds iets nieuws te beleven valt.

Op Mijn ZOO kan een abonnee ZOOpunten verdienen. “Hoe meer je leest en speelt, hoe sneller je teller stijgt. Trouwe abonnees kunnen die punten inruilen voor bijzondere beloningen. De allerbeste tips van een professionele fotograaf om zelf de mooiste foto van onze bonobo’s te maken bijvoorbeeld”, legt Segers uit.

Abonnees kunnen het nieuwe digitale platform van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael bekijken door zich te registreren met hun abonnementsnummer op www.MijnZOO.be.