Fotoalbums: Duo Franse kermissen (Foire de Dieppe & Grenay Loos) – augustus 2021

Na een bezoekje aan Parc du Bocasse reden Themeparkfreaks Bob en Benjamin verder naar enkele kermissen. De eerste vonden we in Dieppe, waar het bijzonder druk bleek te zijn en een parkeerplaats zoeken bijna evenveel tijd kostte als de kermis bezoeken. De tweede kermis deden we in Grenay Loos. Hier was het veel rustiger, een gezellige buurtkermis.

 

Foire d’été, Dieppe

Op de kermis in Dieppe konden we twee credits afvinken. Hier stonden namelijk twee Big Apple baantjes die we nog niet eerder afgevinkt hadden. De eerste had de naam La Pomme, niet meteen een unieke naam, maar deze baan verraste ons met heel wat effecten als een sneeuwmachine, rookmachine en zelfs een bellenblaasmachine. De twee Big Apple baan was eentje zonder toeters en bellen en had de naam La Pomme Circus. Deze twee waren niet de enige achtbanen op deze kermis, je kon hier ook nog plaatsnemen in de unieke Toboggan en Le Dragon.

Fête Foraine De Grenay 5 De Loos

Fête Foraine De Grenay 5 De Loos was een gezellige buurtkermis waar toch heel wat attracties opgesteld stonden. Als grootvermaak kon je hier een rupsmolen, Frisbee-attractie, Breakdance, Booster en andere terugvinden. Voor Bob en Benjamin was de hoofdreden van hun bezoek het spijzen van hun Coaster Count. Dat konden we hier doen in twee achtbanen. De eerste was Dragon Wagon, een kleine ovalen achtbaan die zowel voorwaarts als achterwaarts reed. De tweede achtbaan op deze kermis was Gold Mine, die minstens tien rondjes reed.