Six Flags Over Texas kondigt nieuwe attractie Pirates of Speelunker Cave aan

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Over Texas zal volgend jaar twee nieuwigheden openen. Een daarvan wordt Pirates of Speelunker Cave. De tweede wordt de langverwachte Power splash, die normaal gezien vorig jaar al zou openen.

 

Aquaman: Power Wave

Al sinds 2020 wordt deze nieuwe achtbaan verwacht in het park, maar door de coronacrisis en een herontwerp van de baan zal deze Power Splash nu pas in 2022 geopend worden. Deze achtbaan wordt gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides en zou oorspronkelijk maar met een treintje werken, maar momenteel wordt het stationsgebouw volledig aangepast. De reden daarvoor is dat men nu een draaischijf zal instaleren, zoals bij Pulsar in Walibi Belgium, waardoor er met twee treinen gereden kan worden.

De rit start met een achterwaartse lancering aan een snelheid van 35 km/u, de boot/trein komt tot stilstand op een spike op 25 meter hoogte. Daarna valt deze weer naar beneden gevolgd door een tweede lancering. Deze keer worden de bezoekers voorwaarts gelanceerd aan een snelheid van 80 km/u en tot een hoogte van 35 meter. De boot komt opnieuw tot stiltand en nu maken de passagiers een achterwaartse verticale val.

Vervolgens komt de boot opnieuw over de lanceerstrook en volgt de derde en laatste lancering. Bij deze achterwaartse lancering wordt er een snelheid bereikt van 101 km/u en gaat de boot tot een hoogte van 45 meter. De rit sluit af met een grote voorwaartse verticale drop die eindigt met een grote natte splash.

 

Pirates of Speelunker Cave

Pirates of Speelunker Cave wordt gebouwd in de voormalige attractie The Cave , die van 1964 tot 1991 in gebruik was. Later kwam hier de attractie Yosemite Sam and the Gold River Adventure. Met de nieuwkomer keert het park dus terug naar het verleden. In de nieuwe attractie gaan de passagiers op avontuur en varen langsheen scenes met animatronics en ultramoderne projecties.

 

In totaal zullen 26 boten met elk maximaal 6 personen door de attractie varen. De opening van Pirates of Speelunker Cave staat gepland voor begin 2022. Behalve het volledige mechanische systeem dat vernieuwd wordt, neemt het park ook het plein voor de attractie onder handen zodat het piratenthema ook van buitenaf te beleven is.

 

Bron en foto’s: Six Flags Over Texas