Uitgetest: Orochi – Parc du Bocasse

Op 1 juli 2021 opende het Franse Parc du Bocasse de nieuwe familiale achtbaan Orochi. Deze nieuwigheid is een Family Suspended Coaster uit de stallen van de Nederlandse constructeur Vekoma. Orochi is meteen één van de grootste blikvangers van het park en staat helemaal in het teken van dinosaurussen. Hoe wij deze nieuwe attractie beleefden kom je te weten in deze Uitgetest.

 

Zoals je in de inleiding reeds kon vernemen is Orochi een Family Suspended Coaster van Vekoma. Vergelijkbare modellen kan je terugvinden in het Poolse Energylandia (Dragon Roller Coaster), in het Zweedse Gröna Lund (Kvasten) of in het Deense Fårup Sommerland (Orkanen). Dit type achtbaan kent veelal maar één trein, omdat de eindremmen zich in het station zelf bevinden.

Orochi is 453 meter lang, 19,3 meter hoog (maar met een drop van 20 meter) en dit gevaarte bereikt een maximale snelheid van 67 km/u. Deze getallen zijn vrij bescheiden, maar dat betekent nog niet dat je deze achtbaan meteen moet gaan onderschatten. Bezoekers mogen deze attractie uitproberen van zodra ze 1,20 meter groot zijn, mits begeleiding. Personen met een lengte van 1,30 meter mogen op hun eentje in de attractie. 

Aan de ingang zien we een dinosaurusje dat aan het rusten is op het bord dat ‘Orochi’ vermeldt. Allicht heet dit karakter Orochi en draait het verhaal, dat schuilt achter deze achtbaan, rond deze dino. Het is echter nooit duidelijk of er nu precies een verhaal is of niet, maar misschien zal dit ooit nog duidelijker worden. De achtbaan Monster in het Franse Walygator Grand Est heette in een ver verleden ook nog Orochi, namelijk toen ze nog haar rondjes maakte in het Japanse Expoland. Volgens de Japanse mythologie is Orochi een legendarische achtkoppige en achtstaartige draak. Daarvoor is deze dinosaurus alvast veel te schattig.

De rit begint klassiek met een lifthill die je naar het hoogste punt van de baan brengt. Bij de first drop verdwijnen inzittenden in een tunnel onder de grond, waarna ze zich snel weer bovengronds begeven om enkele scherpe bochten te maken (waaronder een eerste helix), en waarbij de trein ook steeds stevig ‘swingt’ naar de buitenkant van de bochten toe. De track loopt vervolgens door het stationsgebouw heen en de trein raast boven de hoofden van bezoekers die staan te wachten voor het volgende rondje.

Eenmaal weer buiten wordt de trein meegesleurd in een tweede helix, om daarna weer een scherpe bocht in de andere richting te maken richting het station. Hierbij scheert de trein rakelings boven de grond en dat maakt de rit, niet enkel hier maar ook op enkele andere plaatsen, spannender!

 

Oordeel

Ondanks het feit dat het tijdens ons bezoek best druk was in het park moeten we melden dat er nooit veel mensen stonden te wachten om een ritje te maken op Orochi. Dit is best vreemd, want Orochi is de topattractie van het park en deze blijkt toch niet meteen zo populair te zijn bij het grote publiek. Het park staat bij de meeste bezoekers misschien nog bekend als een kinderpretpark, hoewel er voldoende en diverse attracties voor alle leeftijden terug te vinden zijn in Parc du Bocasse. Of misschien is de locatie van deze attractie niet optimaal, want Orochi staat een beetje opgesteld in een ‘vergeethoekje’ van het park.

De rit is alvast kort, maar wel erg pittig te noemen! Achtbaanliefhebbers hebben alvast een extra achtbaan om naar uit te kijken als ze (nog eens) een bezoekje brengen aan Parc du Bocasse. Ook de thematisering is van een hoog niveau, maar tijdens het seizoen van 2021 zal deze nog niet helemaal klaar zijn. Hier en daar zien we al grote stukken decor, maar deze worden nog niet helemaal benut. Om de achtbaan in haar volledige glorie te zien zal je nog geduld moeten hebben tot het volgende pretparkseizoen.