Mt. Olympus opent in 2022 de eerste SlideWheel glijbaan in Amerika

Het Amerikaanse pretparkresort Mt. Olympus opent volgend jaar de allereerste SlideWheel-glijbaan van Amerika. De attractie wordt een combinatie tussen een reuzenrad en een waterglijbaan, gebouwd door WhiteWater.

 

Mt. Olympus Water & Theme Park, gelegen in het Amerikaanse Wisconsin, pakt volgend jaar groots uit met een nieuwe toevoeging aan hun waterpark. Met een jaartje uitstel, omwille van de coronacrisis, zal het park de allereerste SlideWheel glijbaan van Amerika openen.

 

SlideWheel

Het SlideWheel werd in 2015 ontwikkeld door de Duitse fabrikant Wiegand-Maelzer . Ze noemden het  de eerste roterende waterglijbaan ter wereld. Het allereerste exemplaar van de SlideWheel werd gebouwd in Chimelong Water Park in de Chinese stad Guangzhou, deze opende in 2018. Vorig jaar opende het tweede exemplaar in Aqualand Reda in de Poolse stad Reda. Een derde exemplaar opende dit jaar in het Chinese waterpark Xiaoyangkou Linkspring.

Ondertussen kocht het Canadese bedrijf WhiteWater het concept over van Wiegand-Maelzer en bouwen zij nieuwe exemplaren.

De attractie bestaat uit een soort reuzenrad dat draait aan drie toeren per minuut waarop een kluwen aan glijbaan is bevestigd. Er kunnen tegelijkertijd drie banden van elk vier personen zich in de glijbaan bevinden, waardoor een capaciteit van 720 personen per uur wordt bereikt. Na de eerste installatie verkocht Wiegand-Maelzer het attractieconcept aan het Canadese WhiteWater. Als alles meezit opent de attractie die Hercules zal heten in de zomer van 2022.

 

Bron: Mt. Olympus Water & Theme Park