Frans pretpark Dinosaures Parc opent eerste achtbaan

Het Franse pretpark Dinosaures Parc opende dit jaar haar allereerste achtbaan. Het gaat om een kleiner exemplaar, gebouwd door het Turkse bedrijf Kılıç Lunapark. Dit park staat, zoals de naam al doet vermoeden, in het teken van dinosaurussen.

 

Dinosaures Parc  in het Franse Azur-Lac opende dit jaar met Dino Shark haar eerste achtbaan. De naam die vermeldt staat op de achtbaan zelf is trouwens Shark Trip, wat een beetje verwarrend is. De achtbaan is toegankelijk voor kinderen vanaf drie jaar oud.

Dino Shark werd gebouwd door het Turkse bedrijf Kılıç Lunapark. Dit bedrijf leverde voor zover bekend nog maar vijf achtbanen aan pretparken, waarvan er vier gelegen zijn in Frankrijk. Behalve deze Franse parken bouwde het bedrijf ook één achtbaan voor haar eigen park in Turkije.

Behalve deze achtbaan biedt Dinosaures Parc  voornamelijk kinderattracties aan waaronder een zweefmolen, koffietasjes, Quad parcours voor volwassenen en heel wat springkastelen. Uiteraard kan je ook een wandeling maken tussen dinosaurusbeelden.

 

Bron en foto’s: Dinosaures Parc