Alpspitzbahn Nesselwang vervangt rodelbaan door Alpine Coaster

Alpspitzbahn Nesselwang zal in de herfst van dit jaar een nieuwe Alpine Coaster openen. Deze wordt gebouwd door het Duitse bedrijf Wiegand en vervangt de oude rodelbaan die volgens de directie te duur in onderhoud wordt. Dit park is gelegen in Beieren.

 

In augustus 1996 werd de zomerrodelbaan van Alpspitzbahn Nesselwang geopend. Na bijna 25 jaar zal deze vervangen worden door een nieuwe Alpine Coaster. De hoofdreden dat de directeur deze oude rodelbaan vervangt, is dat het niet meer economisch verantwoord zou zijn om deze te renoveren. Maar een andere reden zijn ook de hoeveelheid ongevalletjes die gebeuren tijdens de rit. De directeur vertelt aan de Duitse pers het volgende hierover: “De ongevalletjes zijn voornamelijk aanrijdingen tussen de sleetjes, dit doordat mensen soms halverwege het parcours stoppen om selfies te maken.” Bij de nieuwe Alpine Coaster zal dit niet meer mogelijk zijn, omdat deze een automatisch systeem bevat om de afstand en snelheid te regelen. Ook de gordel losmaken onderweg zal niet meer mogelijk zijn met de moderne sleetjes.

 

Bronnen en foto: RCDB, Alpspitzbahn Nesselwang