Mountaincoaster Luge Lou Bac Mountain geopend in Frankrijk

In het Franse Angles werd onlangs een nieuwe Alpine Coaster geopend. De Luge Lou Bac Mountain is gebouwd door Sunkid Heege en heeft een lengte van 2000 meter. Bij dit type rijd je over een single rail.

 

Sunkid Heege bouwde in het Franse Angles een gloednieuwe Mountain Coaster. Bij dit type ga je net als bij een Alpine Coaster zelf de touwtjes in handen nemen. Via een knuppel kan je zelf de snelheid bepalen en afremmen indien nodig.

De Luge van Lou Bac Mountain heeft een lengte van 2000 meter, de track legt een hoogteverschil van 430 meter af en bereikt een snelheid van maximaal 42 km/u. Een ritje op deze baan kost je momenteel 14 euro, in deze prijs zit ook de stoeltjeslift inbegrepen die je omhoog brengt.

 

 

Sunkid Heege kocht in 2019 de Alpine Coaster met enkele rail over van de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. Sindsdien heeft Sunkid al zeker 5 exemplaren verkocht.

 

Bron en foto: RCDB, Lou Bac Mountain