Thrillride Eclipse na 18 jaar verdwenen uit België

Slecht nieuws voor de Belgische kermisfanaten. De Eclipse van Nicolas Florens heeft België verlaten. De thrillride die in 2003 gebouwd werd door Mondial is verkocht aan de Franse exploitant Landgraf. De attractie zal nu in Frankrijk verder rondreizen en verdwijnt zo na 18 jaar uit België.

 

De Eclipse van Nicolas Florens heeft België verlaten. Het gaat om een Capriolo die in 2003 gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant Mondial. De thrillride maakte haar debuut onder Nederlandse/Belgische exploitant Klaas van der Honing en werd in 2017 verkocht aan Florens.

De Eclipse heeft een grondoppervlakte van 21 meter op 15 meter en is 48 meter hoog. De attractie bevat 1 gondel waar 8 personen kunnen in plaatsnemen en werkt met een aansluiting van 85 kW. Na 18 jaar in België te hebben rondgereisd is de attractie nu verkocht aan Frankrijk.

 

Het is de Franse exploitant Landgraf die de Eclipse heeft overkocht. Deze exploitant kennen we onder andere van de bizarre achtbaan Toboggan die de achtbaan in 2018 overkocht van de Franse exploitant Lespinasse. In 2019 raakt de achtbaan zwaar beschadigd bij een ongeval op de Franse snelweg maar werd later volledig opgeknapt door Landgraf. In 2020 wordt de Toboggan uiteindelijk verkocht aan de andere Franse exploitant Pfausser.

 

Bron: Les Fêtes Foraines De France Et D’ailleurs

Foto: Jack,s kermispagina

Video: Funfair Wordwide