Puy du Fou opent seizoen 2021

Het Franse themapark Puy du Fou opende op 10 juni weer zijn deuren. Het non-mainstream familiepark, dat bij de TripAdvisor Travellers Choice Awards werd uitgeroepen tot het nummer 2 pretpark van de wereld, biedt meer dan 150 hectare themapark midden in de natuur, waardoor de veiligheid van de bezoekers en de teams gegarandeerd kunnen worden. Met inachtneming van de strenge sanitaire voorschriften wil Puy du Fou zijn bezoekers de gelegenheid bieden om weer met familie of vrienden te genieten van nieuwe spectaculaire shows van lokale legendes en echte gebeurtenissen waarbij romantiek, emotie en historie centraal staan.

 

Bekroonde shows van 2020

Weinig bezoekers hebben kunnen genieten van de drie grote originele shows van 2020. Dit jaar zal de gelegenheid worden geboden om te genieten van deze nieuwe creaties, die al de nodige prijzen hebben gewonnen bij de prestigieuze uitreiking van de Park World Excellence Awards in Londen:

  • Les Noces de Feu: een nachtelijke betovering van water en vuur. Deze nieuwe nachtshow werd verkozen tot Beste Show 2020 en Beste Technologische Innovatie van 2020. Gedurende 30 minuten worden water en vuur in perfecte harmonie gecombineerd. Deze nachtelijke magie, geheel op muziek, biedt een poëtische reis, recht door het hart van de romantische 19e eeuw.
  • Le Grand Siècle: het hotel in de kleuren van de Zonnekoning. Het nieuwe hotel, waarvan de stijl is bekroond tot Beste Thema 2020, nodigt bezoekers uit om te verblijven tussen het goud en de pracht van de Zonnekoning. Le Grand Siècle”, gewaardeerd met vier sterren, biedt 96 familiekamers, verdeeld over 8 paviljoens. In het hart van het Grand Siècle biedt het restaurant La Table des Ambassadeurs een vorstelijk menu, ontworpen door Yannick Alléno, een van ’s werelds bekendste sterrenkoks.
  • Le Molière Theater: het Puy du Fou Congrescentrum. Puy du Fou beschikt voortaan over een eigen Congrescentrum om bedrijven en hun medewerkers in optimale omstandigheden van comfort te ontvangen. In dit buitengewone gebouw kunnen evenementen op maat worden georganiseerd in een van de 14 modulaire zalen, variërend van 40 m2 tot 250 m2, die zijn uitgerust met de modernste technologie.

 

Nieuwe unieke shows

Voor het weerzien met de bezoekers, heeft Puy du Fou enkele nieuwe shows voor bezoekers in petto:

  • Om de 400e verjaardag van de geboorte van Jean de La Fontaine te vieren, verrijkt Puy du Fou zijn meeslepende voorstelling Le Monde Imaginaire de La Fontaine. In het hart van een prachtige tuin van 7.500m² brengen acteurs en dieren de beroemdste fabels van de schrijver tot leven. In totaal spelen een veertigtal dieren de hoofdrol in de 12 taferelen en worden 5 nieuwe fabels geïntroduceerd.
  • Villa Gallo-Romaine, opgericht in 2007, krijgt in 2021 een make-over. Dit spectaculair ingerichte hotel belooft bezoekers een ongewoon verblijf in het hart van het oude Rome. De 100 familiekamers zijn rondom de patio geheel verfraaid met mediterrane elementen.

 

Een nieuwe openingskalender

Van 10 juni tot en met 30 juni ontvangt de Puy du Fou zijn bezoekers alleen van donderdag tot en met zondag (waarbij de hotels in het park wel al op woensdagvond open zijn). De aanvangstijden van de avondshow ‘Les Noces de Feu’ worden aangepast en vervroegd om de bezoekers in staat te stellen de geldende avondklok in acht te nemen. Vanaf 1 juli, als de gezondheidssituatie het toelaat, zal de Puy du Fou alle dagen van de week open zijn volgens het oorspronkelijke schema, dat hier te vinden is.

De avondvoorstelling Cinescénie wordt op zaterdag 3 juli hervat, volgens het schema van dit seizoen. Een extra sessie van deze show is ook gepland voor vrijdag 17 september 2021.

Aangezien de gezondheidssituatie voortdurend evolueert, raadt de Puy du Fou alle bezoekers sterk aan om hun verblijf zo goed mogelijk voor te bereiden en vóór hun bezoek de speciale pagina “Informatie over het Coronavirus Covid-19” te raadplegen, die beschikbaar is op de website puydufou.com.

 

Praktische informatie Puy du Fou Frankrijk

  • Seizoen 2021: openingsdatum 10 juni tot 7 november 2021;
  • Entree park: vanaf €37 (volwassene) of €27 (kind);
  • Overnachting in hotel + entree park: vanaf €62 per persoon;
  • Informatie en reserveringen via: puydufou.com/en of +33 (0) 820 09 1010.
  • Hoe er te komen: Puy du Fou ligt op slechts 2,5 uur rijden van Parijs en de grote steden van Frankrijk.